Društvo Oldtimer Stara Gora pripravilo 7. srečanje s starodobnimi kolesi

Srečanja se je udeležilo 70 kolesarjev, kateri so imeli letom koles primerno tudi obleko.

Prlekija-on.net, torek, 25. maj 2021 ob 07:591
7. srečanje s starodobnimi kolesi

7. srečanje s starodobnimi kolesi

Društvo Oldtimer Stara Gora je v soboto, 22. maja, organiziralo 7. srečanje s starodobnimi kolesi, kar je bilo prvo tovrstno srečanje v naši regiji po sproščanju ukrepov glede COVIDA. Srečanja se je udeležilo 70 kolesarjev, kateri so imeli letom koles primerno tudi obleko. Vožnja se je pričela s startom pred muzejem v Bolehnečicih, nato jih je pot pripeljala do družine Franca Žnidariča v Žihlavi, kateri je prikazal svojo zbirko in pogostitev.

Pot jih je potem vodila do družine Edija Vuka na Jamno, kjer je bil zelo bogat prikaz starodobnih vozil. Tam sta jih vnuk Alen Vuk z diatonično in sin Aleksander Vuk s klavirsko harmoniko popeljala v svet glasbe. Obenem se je odvijalo tudi tekmovanje v spretnostih med društvi.

Pot jih je nato vodila do Slaščičarne Jasmina na avtobusni postaji pri Svetem Juriju ob Ščavnici, kjer so jih bogato pogostili s sladoledom in bili veseli družbe. Kasneje so kolesarili čez Ženik na Staro Goro na ogled mlina na veter, kjer sta jih pričakala predstavnika turističnega društva Sveti Jurij ob Ščavnici, Edi Sedmak in Boris Kovačič, ki sta predstavila delovanje mlina na veter.

Pred staro šolo jih je postregel Anton Golnar z domačimi dobrotami in sicer z domačo kvasenico ter ocvirkovico, katere so bili vsi zelo veseli in mu gre velika zahvala. Nato so odrinili na cilj v Bolehnečice, kjer so še izmenjali svoje izkušnje ter podelili pokale in društvene kape vsem udeležencem v zahvalo na prijetni udeležbi.



Več v Družabno