Na Kamenščaku in v Cezanjevcih se bo v sklopu preplastitve regionalne ceste obnovil vodovod

V sklopu investicije, katere naročnik je Občina Ljutomer, se bo izvedla obnova vodovodnega omrežja, ki zajema tudi prevezave obstoječih sekundarnih cevovodov in hišnih priključkov na novi vodovod, v skupni dolžini 2.443 m.

Prlekija-on.net, petek, 28. maj 2021 ob 23:36
Podpis pogodbe

Podpis pogodbe

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo bo v letu 2021 izvedla preplastitev regionalne ceste R3-713, odsek 4910 Ljutomer - Savci - Ptuj od začetka naselja Spodnji Kamenščak do začetka naselja Zgornji Kamenščak, od km 0.860 do km 5.465, skupno dolžini 4.605 m, o čemer smo poročali že lani decembra. Dela bo izvajalo podjetje Pomgrad d.d. iz Murske Sobote. V sklopu navedene investicije se bo izvedla reciklaža obstoječe podlage in celotna preplastitev ceste na navedenem odseku, vključno z odvodnjavanjem. Dela na sami cesti se bodo pričela izvajati takoj po izgradnji vodovoda oziroma najkasneje 15. 8. 2021 in bodo zaključena predvidoma v letošnjem letu.

Glede na navedeno je Občina Ljutomer v proračunu za leto 2021 zagotovila finančna sredstva za obnovo vodovoda na tem območju. Izdelana je bila potrebna projektna dokumentacija, izdelal jo je Rudi Sever s.p. iz Stročje vasi.

Cesta se bo obnovila od konca naselja Ljutomer čez naselje Spodnji Kamenščak do začetka naselja Vidanovci oz. Zgornji Kamenščak

Obnovila se bo državna cesta skozi Spodnji in Zgornji Kamenščak do Vidanovcev


Podpis pogodbe
Olga Karba in Boris Sapač

Občina Ljutomer je javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del objavila na portalu javnih naročil 7. aprila 2021, odpiranje ponudb je bilo izvedeno 24. aprila. Svojo ponudbo sta oddala dva ponudnika.

Sklep o oddaji naročila del je bil izdan 14. maja 2021. Kot najugodnejši ponudnik je bil izbran Pomgrad d.d., Bakovska ulica 31, Murska Sobota in sicer za vrednost 380.809,86 EUR. Podizvajalec v projektu je Komunalno podjetje Ormož d.o.o. Po podpisu izvajalske pogodbe bo opravljen uvod v delo. Rok končanja del je predviden do 15. avgusta letos. Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Inženiring, Štefan Rajnar s.p. iz Murske Sobote. Varnostni načrt je izdelal Daing d.o.o. iz Beltincev, kateri bo izvajal tudi koordinacijo varstva pri delu v času trajanja investicije.

V sklopu investicije, katere naročnik je Občina Ljutomer, se bo izvedla obnova vodovodnega omrežja, ki zajema tudi prevezave obstoječih sekundarnih cevovodov in hišnih priključkov na novi vodovod, v skupni dolžini 2.443 m.

Pogodbo sta v petek, 28. maja, podpisala županja Občine Ljutomer, mag Olga Karba in član uprave podjetja Pomgrad d.d. Boris Sapač.

Podpis pogodbe
Novinarska konferenca ob podpisu pogodbe
Kamenščak

Občina se z izgradnjo kanalizacije na Kamenščaku ukvarja že vrsto let. Se naposled le premika?




Več v Gospodarstvo