Odpira se gledališče v Ljutomeru

V Ljutomer prihaja gledališki igralec s prleškim poreklom, Vlado Novak v predstavi Ferija Lainščka: Gajaš, brez maske.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. junij 2021 ob 14:26
V Ljutomer prihaja Vlado Novak v vlogi Gajaša

V Ljutomer prihaja Vlado Novak v vlogi Gajaša

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ljutomer, se veseli, da vam spet lahko ponudijo po dolgem času ogled gledališke predstave. V Ljutomer prihaja gledališki igralec s prleškim poreklom, Vlado Novak v predstavi Ferija Lainščka: Gajaš, brez maske, režiser je Samo M. Strelec. Predstava bo v soboto, 12. junija, ob 20:00 v Domu kulture Ljutomer.

Ker je število mest v dvorani omejeno, pokličite za rezervacijo na 02 584 97 87 (cena 10,00 eur).

Pišti Gajaš (Vlado Novak), avtomehanik iz filma Petelinji zajtrk (2007), znova v akciji!

Po veliki uspešnici Gajaš, arestant izpod peresa letošnjega Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka slovenski filmski, televizijski in gledališki igralec Vlado Novak, tokrat brez maske na obrazu in brez pretirane distance, spregovori o svojem življenju ter naredi zaključni obračun.

Po filmu Petelinji zajtrk, v katerem je postal živa slovenska legenda, in predstavi GAJAŠ, ARESTANT, uspešnici z več kot 200 ponovitvami, se nezlomljivi mehanik zlatega srca Pišti Gajaš po prihodu iz zapora znajde v drugačnem času in prostoru, v drugačnem zaporu.

Ponovno na deskah Mestnega gledališča Ptuj! Točno 25 let po prvi uprizoritvi poklicnega gledališča na Ptuju (Govor malemu človeku, 1996)! Tokrat znova v Lainščkovi zgodbi, in sicer v izvedbi istega tandema kot pred petindvajsetimi leti: režiser Samo M. Strelec in Vlado Novak kot Pišti Gajaš! Pišti Gajaš obračuna s seboj, družbo in sistemom ter se - brez maske na obrazu - sooči z bogom in svobodo.

Življenjska zgodba mehanika Pištija Gajaša se nadaljuje. Potem ko se je že lepo navadil življenja v zaporu, so se vrata nekega lepega dne nepričakovano odprla ... Gajaš mora ven, na svobodo! Zunaj pa ... povsod same omejitve ...

Kratkočasno in zabavno! Tudi takšno, da se zamisliš!

»Pišti Gajaš de maske na sebi nosa ne!«



Več v Kultura in izobraževanje