PGD Vučja vas z lepimi vtisi z Državnega gasilskega tekmovanja

Med udeleženci, ki so se že leta 2019 uvrstili na državno tekmovanje, sta bili tudi ekipi pionirjev in mladincev iz PGD Vučja vas.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. junij 2021 ob 19:14
PGD Vučja vas na državnem tekmovanju

PGD Vučja vas na državnem tekmovanju

Minuli vikend se je v Celju odvijalo Državno gasilsko tekmovanje. Med udeleženci, ki so se že leta 2019 uvrstili na državno tekmovanje, sta bili tudi ekipi pionirjev in mladincev iz PGD Vučja vas.

Sobotnega mladinskega tekmovanja se je udeležilo tudi nekaj staršev, ki so v zadnjih tednih prilagajali svoje urnike in obveznosti ter otroke spremljali na popoldanskih vajah, kolikor je pač vreme dopuščalo. Tekmovanja so se kot navijači udeležili tudi mladinci, ki so bili člani enote na izbirnih tekmovanjih, na državnem tekmovanju pa zaradi starostne omejitve niso smeli nastopiti.

»Vučenski« gasilci smo vsekakor imeli razlog za veselje. Mladi tekmovalci so namreč zdržali pritisk, premagali tremo in se kot pravi profesionalci osredotočili na nastop. Mladinci (kat. »Mladinci«) so izmed 46 ekip zasedli 20. mesto, pionirji pa so se brez kazenskih točk v kategoriji »Pionirji« od 42 udeleženih enot povzpeli vse do 7. mesta, kar je najboljša uvrstitev na državnem prvenstvu doslej med ekipami iz GZ Križevci. Pri tem velja omeniti dejstvo, da je mentorju uspelo pripraviti pet mladih pionirjev, ki so se dva meseca nazaj sploh prvič srečali z gasilskimi vajami, ter na državnem tekmovanju skupaj z ostalimi štirimi pionirji nastopili samozavestno in odločno - kot kakšni »stari mački« državnih tekmovanj.

Vsem mladim tekmovalcem iskrene čestitke.

PGD Vučja vas se zahvaljuje donatorjem za podporo in staršem otrok za zaupanje. Posebna zahvala pa tokrat gre mentorjema, ki veliko prostega časa namenita delu z mladimi gasilci. A. Kristjan Horvat in Matej Šek že vrsto let skrbita za pravo mero druženja, motivacije in discipliniranosti, predvsem pa mladim približata zdravo tekmovalnost ter medsebojno spoštovanje.

Z gasilskim pozdravom - NA POMOČ!

Tekst: Rajko Veršič
FOTO: PGD Vučja vas



Več v Kultura in izobraževanje