6-letnik zakuril ogenj na balkonu, ki se je nato razširil. V UKC Maribor so prepeljali 74-letno stanovalko.

Vzel je rolo papirja in z vžigalnikom prižigal papirnate brisače. Ko so slednje pričele močneje goreti jih je iz strahu pograbil in jih vrgel čez balkon. Goreče papirnate brisače pa so padle na PVC plošče pokritega nadstreška, ki je tudi zagorel.

Prlekija-on.net, torek, 8. junij 2021 ob 08:50
Otrok je zakuril papirnate brisače

Otrok je zakuril papirnate brisače

V ponedeljek, okoli 15.20 ure se je 6-letni otrok na balkonu stanovanjskega bloka na Stantetovi ulici v Mariboru, igral z ognjem. Vzel je namreč rolo papirja in z vžigalnikom prižigal papirnate brisače. Ko so slednje pričele močneje goreti je iz strahu pograbil goreče papirnate brisače in jih vrgel čez balkon. Goreče papirnate brisače pa so padle na PVC plošče pokritega nadstreška v prvem nadstropju. Zagorele so tudi te, kar pa je opazila najemnica stanovanja in pričela ogenj gasiti z vodo. Na pomoč ji je priskočil drugi sosed, ki je požar pogasil z gasilnim aparatom. V požaru je nastalo za okoli 300 evrov materialne škode.

Zaradi vdihavanja dima, ki se je razvijal ob gorenju, so z reševalnim vozilom v UKC Maribor prepeljali 74-letno stanovalko.

Policist bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti podali poročilo pristojnemu tožilstvu, saj je osumljenec otrok, glede odgovornosti otrokovega skrbnika, pa policisti še zbirajo obvestila.