120 bencinskih servisov OMV v Sloveniji prevzema MOL

MOL ima trenutno v Sloveniji 53 bencinskih servisov, po nakupu OMV Slovenija pa bo v last pridobil še 120 bencinskih servisov OMV po Sloveniji.

Prlekija-on.net, torek, 8. junij 2021 ob 11:20
V Ljutomeru imamo tako MOL kot OMV bencinski servis

V Ljutomeru imamo tako MOL kot OMV bencinski servis

Avstrijska energetska družba OMV je letos februarja sporočila, da v smeri optimizacije portfelja naložb, namerava med drugim prodati tudi celoten delež v družbi OMV Slovenija. Madžarska skupina MOL pa je sedaj podpisala pogodbo o nakupu 92,25-odstotnega deleža v družbi OMV Slovenija, v kateri že ima 7,75-odstotni delež. Dogovorjena kupnina za celotni delež znaša 301 milijon evrov, nakup pa mora odobriti še varuh konkurence.

MOL ima trenutno v Sloveniji 53 bencinskih servisov, po nakupu OMV Slovenija pa bo v last pridobil še 120 bencinskih servisov OMV po celotni Sloveniji.

Skupina MOL je integrirana, mednarodna naftna in plinska družba s sedežem v Budimpešti na Madžarskem. Aktivna je v več kot 30 državah z dinamično mednarodno ekipo, ki šteje 25.000 ljudi in beleži več kot 100 let izkušenj v naftni industriji. Skupina MOL upravlja tri rafinerije in dve petrokemijski enoti v okviru integriranega upravljanja oskrbovalne verige, in sicer na Madžarskem, Slovaškem in Hrvaškem. V Skupini MOL obratuje blizu 2.000 bencinskih servisov v 10 državah Srednje in Jugovzhodne Evrope.



Več v Gospodarstvo