Na redni seji OS Sv. Jurij ob Ščavnici prisotni tudi starši in delavci šole ter vrtca Sonček

Od Občine pričakujejo začasno rešitev prostorske stiske vrtca in šole do izgradnje novega prizidka vrtca.

Branko Košti, sreda, 9. junij 2021 ob 21:32
Nuša Voršič

Nuša Voršič

V sredo, 9. junija, je pri Sv. Juriju ob Ščavnici potekala 26. redna seja občinskega sveta, na kateri naj bi svetniki po skrajšanem postopku sprejemali rebalans proračuna Občine za leto 2021, v katerem bi zagotovili tudi 100 tisoč evrov za preureditev prostorov za dva oddelka vrtca v zgradbi, prvotno predvideni kot Center ponovne uporabe.

»Naj bi« pišemo zato, ker je župan Anton Slana navedeno problematiko želel uvrstiti že na dnevni red 8. izredne seje, ki je bila sklicana na zahtevo petih svetnikov in dveh svetnic, vendar so slednji glasovali proti uvrstitvi točke na dnevni red.

Tokrat so se v dogajanje odločili aktivno vključiti starši in sicer na način, da so bili prisotni na seji in predstavili dejansko prostorsko stisko v šoli, s katero se že vrsto let soočajo, saj učilnice šole zasedajo otroci treh oddelkov Vrtca Sonček.

Ob prihodu smo ujeli predsednico Sveta staršev Nušo Voršič in jo vprašali, s kakšnim namenom gredo na sejo in kaj pričakujejo od župana in občinskih svetnikov. Njen odgovor si lahko ogledate v zgornjem videu.

26. redna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Županu Antonu Slani je v drugem poskusu rebalansa proračuna uspelo zagotoviti sredstva za ureditev začasnih prostorov za vrtec




Več v Politika