Ljutomerski policisti ustavili Ukrajinca, ki je nezakonito prevažal dve Kitajki

Tujki bosta po končanih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. junij 2021 ob 14:25
Policija

Policija

V sredo, malo po 14. uri sta bila na relaciji Veščica - Vanča vas prijeta dva tujca, državljana Afganistana, ki sta na nedovoljen način vstopila v našo državo. Tujca sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Malo po 17. uri pa so policisti PP Ljutomer med kontrolo varovanja državne meje v naselju Razkrižje zaustavili osebni avtomobil znamke Hyundai, poljskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da 33-letni voznik državljan Ukrajine v vozilu nezakonito prevaža dve tujki, državljanki Kitajske. Tujki bosta po končanih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku.Več v Črna kronika