Sprehod s stanovalci DOSOR-ja, ki so na vozičkih

Projekt Z roko v roki

Ines Sukič, torek, 31. maj 2011 ob 12:12
Sprehod s stanovalci DOSOR-ja

Sprehod s stanovalci DOSOR-ja

V okviru projekta Z ROKO V ROKI, ki je skupni projekt Kluba prekmurskih študentov, Pomurskega društva za krepitev socialnega dela in DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, smo študentje prostovoljci v nedeljo, 29. maja izvedli spomladanski sprehod s stanovalci DOSOR-ja. V sončnem nedeljskem dopoldnevu smo se skupaj sprehodili študentje in stanovalci DOSOR-ja, ki so na vozičkih, nato pa smo se v prijetni senci podružili in osvežili s sokom.

Prostovoljci smo tako ustvarili lepši svet tistim, ki nas potrebujejo ter jim s sprehodom, pogovorom in skupnim druženjem podarili lep dan.

V domovih za starejše je osamljenost največja tegoba, s katero se sooča starostnik. Sodelavci Dosor-ja, se tega zavedajo, zato so pripravljeni in usposobljeni, da se z mrežo toplih, pristnih medsebojnih odnosov in paleto aktivnosti vključijo v starostnikovo  zgodbo življenja ter svoje delo prilagodijo dihu njihovih dni. Zelo pomembni in dobrodošli pri ustvarjanju teh odnosov pa smo tudi prostovoljci, posebej mladi.

Naslednji dogodek v okviru projekta Z roko v roki Evergreen disco.

BODI AKTIVEN, NE PUSTI ČASU, DA TE OBRAČA!


Več v Kultura in izobraževanje