Do požara prišlo zaradi pregrevanja klimatske naprave, škode za okoli 150 tisoč evrov

V požaru je v celoti pogorelo ostrešje stanovanjske hiše in okoli polovica ostrešja gospodarskega poslopja, poleg tega pa tudi nekaj kmetijskih strojev in pridelkov.

Prlekija-on.net, petek, 25. junij 2021 ob 11:33
Objavil/a Pgd Ivanjkovci dne Četrtek, 24. junij 2021

V celoti je pogorelo ostrešje stanovanjske hiše

Kot smo že poročali, je v četrtek zvečer večkrat zagorelo. Iz PU Maribor so sporočili, da je ob 20.30 uri na območju Ormoža prišlo do požara na starejši stanovanjski hiši, ogenj pa se je razširil še na bližnje gospodarsko poslopje. V požaru je v celoti pogorelo ostrešje stanovanjske hiše in okoli polovica ostrešja gospodarskega poslopja, poleg tega pa tudi nekaj kmetijskih strojev in pridelkov. Danes dopoldne je bilo z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi pregrevanja klimatske naprave nameščene na zunanji strani stanovanjske hiše. Nastala škoda v požaru se ocenjuje na okoli 150.000 evrov.

Policisti bodo o dogodku podali poročilo na ODT Ptuj.

V naselju Mali Brebrovnik je zagorela hiša z gospodarskim poslopjem

V četrtek zvečer večkrat zagorelo


Požari v nestanovanjskih stavbah 24.06.2021 19:50 ORMOŽ Ob 19.54 je v naselju Mali Brebrovnik, občina Ormož, zagorela...

Objavil/a Pgd Ivanjkovci dne Četrtek, 24. junij 2021

Ob 22.25 uri pa je na območju Ptuja prišlo do požara v nenaseljeni stanovanjski hiši. Goreti je pričelo v predelu ostrešja, gasilci so ogenj uspeli pravočasno pogasiti, da se ni razširil na druge prostore. Nastala škoda v požaru znaša okoli 10.000 evrov.

V tem primeru policisti vzrok za nastanek požara še ugotavljajo.



Več v Črna kronika