Proslava dneva državnosti in 30-letnice osamosvojitve pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Slavnostni govornik je bil dr. Jože Osterc, kmetijski minister v osamosvojitveni vladi Republike Slovenije.

Branko Košti, sobota, 26. junij 2021 ob 14:59
Proslava dneva državnosti pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Proslava dneva državnosti pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Dan državnosti in 30-letnico osamosvojitve Republike Slovenije so pri Sv. Juriju ob Ščavnici proslavili s proslavo ob spomeniku Edvardu Kocbeku v središču kraja v četrtek, 24. junija.

Slavnostni govornik na proslavi je bil agronom in politik, dr. Jože Osterc, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pri prvi, osamosvojitveni vladi Republike Slovenije. V kulturnem programu so se izmenjevali zvoki tamburic tamburaškega orkestra Sv. Jurij ob Ščavnici pod vodstvom umetniškega vodje Marka Horvata in ubrano petje članov vokalnega kvarteta Aeternum.

Po proslavi so bili vsi udeleženci pred kulturnim in upravnim središčem pogoščeni z dobrotami iz kmečke peči pred kultur in žlahtno kapljico domačih vinarjev.

Nekaj poudarkov iz govora dr. Jožeta Osterca

"Ob današnji obletnici se spodobi, da si izprašamo vest in razmislimo o našem obnašanju in ravnanju v preteklosti in danes ter vsak pri sebi sklenemo, da se bom potrudil za aktivnejši in strpnejši dialog, za doseganje dogovorjenih ciljev. Ne smemo samo govoriti, kaj mora narediti država za vsakega od nas. Vprašajmo se kaj lahko naredimo mi zanjo, vsak na svojem področju in to naredimo.

Pred tridesetimi leti smo se znali povezati in združiti za doseganje skupnega cilja, samostojne demokratične Slovenije. Danes se moramo zbrati in povezati za uspešen vsestranski demokratični razvoj Slovenije, ki bo postala zanesljiva članica Evropske skupnosti.
Gotovo zagotavlja to članstvo prebivalcem Slovenije najboljšo prihodnost, če bomo prizadevni in se bomo modro obnašali
".



Več v Kultura in izobraževanje