21-letnik s požigom hotel ubiti starša, ki sta spala v svoji sobi

Kaznivega dejanja poskusa uboja in požiga je osumljen 21-letni moški, ki je v nočnem času, 24.6.2021 po domači stanovanjski hiši na območju Ljutomera polil vnetljivo tekočino, nato pa jo prižgal.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. junij 2021 ob 13:40

Požari v stanovanjskih stavbah 24.06.2021 2:06 LJUTOMER Ob 2.10 je v naselju Plešivica, občina Ljutomer, zagorelo v...

Objavil/a PGD Ljutomer dne Četrtek, 24. junij 2021

Osumljenec je v hiši zanetil požar

V četrtek smo že poročali o požaru v stanovanjski hiši na območju PP Ljutomer. Iz PU Murska Sobota so sporočili, da je z ogledom kraja in zbiranjem obvestil bilo ugotovljeno, da je kaznivega dejanja poskusa uboja in požiga osumljen 21-letni moški, ki je v nočnem času, 24. junija, po domači stanovanjski hiši polil vnetljivo tekočino, nato pa jo prižgal.

"V nadaljevanju je poskušal z omenjenim dejanjem ubiti starša, ki sta spala v svoji sobi, vendar sta se pravočasno zbudila in mu preprečila izvedbo tega dejanja. Med gašenjem požara, je oškodovanec zadobil opekline, ki mu jih je dodatno povzročil osumljenec, ki ga je med gašenjem požara polil z vnetljivo tekočino. Oškodovanec je bil lahko telesno poškodovan," so sporočili iz PU Murska Sobota ter dodali, da je s požigom nastala materialna škoda v višini okrog 7.000 evrov.

21-letni moški je bil 25. junija priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor.

Dogodek se je zgodil v naselju Plešivica

Policisti požar v Plešivici obravnavajo kot kaznivo dejanje požiga in poskus uboja, ki ga je storil mlajši moški


Objavil/a Pgd Ivanjkovci dne Sreda, 23. junij 2021
Objavil/a Pgd Ivanjkovci dne Sreda, 23. junij 2021
Posredovali so gasilci

Sredi noči zagorela hiša, ena oseba utrpela opekline




Več v Črna kronika