Župan Anton Slana je sprejel in obdaril uspešne učence in njihove mentorje

V OŠ in Občini Sv. Jurij ob Ščavnici so ponosni na učence in učenke, ki s svojimi dosežki posebej izstopajo.

Branko Košti, torek, 29. junij 2021 ob 16:561
Sprejem učencev in mentorjev OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Sprejem učencev in mentorjev OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Zaključilo se je še eno nenavadno »korona« šolsko leto, katero so tudi na OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici pričeli z upanjem, da ga bodo v celoti »oddelali« v šoli. Vendar je učence in učitelje razglašena epidemija kmalu za štiri mesece, poslala domov, za računalnike. Izkušnje iz lanskega šolskega leta so nekoliko olajšale delo, a izzivov je bilo še vedno veliko.

Zato so na šoli in v Občini Sv. Jurij še posebej ponosni na učence in učenke, ki so kljub vsemu tudi v tem šolskem letu s svojimi dosežki, ki presegajo zahteve učnega načrta, na različnih področjih z dosežki še posebej izstopali. Za njih, njihove mentorje in starše, je župan Anton Slana pripravil sprejem, na katerem se jim je zahvalil za njihov trud, jih spodbudil za nadaljnje delo na njihovih močnih področjih in jih obdaril.

Uspešni učenci v pravkar končanem šolskem letu so bili:

Sofija Voršič, učenka 1. a razreda, se vključuje v številne interesne dejavnosti, poseben izziv so ji logični izzivi, ki jih zelo rada rešuje. Njena mentorica je Marta Kurbos.

Katarina Štuhec, učenka 2. a razreda, se s posebno zavzetostjo in navdušenostjo loteva matematičnih izzivov. Njena mentorica je Alenka Karlo.

Karin Vrbnjak, učenka 5. b razreda, se zelo rada likovno izraža. Ob praznovanju 30. obletnice samostojne Republike Slovenije in 70-letnici Tehniškega muzeja Slovenije so v Muzeju pošte in telekomunikacij objavili natečaj z naslovom »Podari znamko Sloveniji za rojstni dan!« Med 1043 sodelujočimi in prispelimi likovnimi deli je strokovna komisija izbrala tudi Karin motiv »Mlin na Muri«. Njena mentorica je Mira Petek.

Kristjan Kronvogel, učenec 7. razreda, veliko energije vlaga v reševanje zapletenih logičnih izzivov. Njegov mentor je Peter Korošec.

Nik Štefan Vodušek, učenec 8. a razreda rad išče in podaja kreativne rešitve, zanima ga matematika in reševanje logičnih izzivov. Njegov mentor je Peter Korošec.

Zala Fras, učenka 8. a razreda, rada raziskuje našo preteklost. V preteklem šolskem letu je skupaj s sošolko raziskovala domačina Jakoba Ploja. Zala je na letošnjem državnem tekmovanju iz slovenščine, na katerem je sodelovalo več kot osemsto osmošolcev, edina med pomurskimi učenci osvojila zlato Cankarjevo priznanje. Njena mentorica je Lidija Jarc.

Primož Pelc, učenec 6. a razreda, v prostem času rad spoznava države po svetu. V preteklem šolskem letu je bil nagrajenec 24. Mednarodnega likovnega natečaja »Kraj Burje«, katerega je razpisala OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine. Njegova mentorica je Mira Petek.

Foto: Občina Sv. Jurij ob Ščavnici



Več v Kultura in izobraževanje