Minute za šport - V 197 dneh skupaj zbrali kar 3.725.958 minut športne aktivnosti!

Največ minut dnevno je bilo zbranih 23. aprila in sicer 42.135 minut, največ udeležencev pa so zabeležili 15. februarja in sicer 601.

Prlekija-on.net, nedelja, 4. julij 2021 ob 10:12
Akcija je skupaj trajala kar 197 dni

Akcija je skupaj trajala kar 197 dni

S prihodom slovenske olimpijske bakle v Ljutomer dne 24. junija 2021 in z uradnim preklicem epidemije, je Športna zveza Ljutomer zaključila zelo uspešno virtualno akcijo poimenovano Minute za šport. Akcija je skupaj trajala kar 197 dni. Pričeli so lansko leto, 10. decembra 2020, z zbranimi 827 minutami od 14 udeležencev v prvem dnevu.

Minute smo od takrat zbirali neprekinjeno do 24. junija 2021.

V 197 dneh smo skupaj zbrali kar 3.725.958 minut športne aktivnosti! Povprečno to znaša 18.913,5 minut dnevno od 310,15 udeležencev.

V skupini na Facebooku je včlanjenih več kot 2.160 oseb iz vseh koncev Slovenije pa tudi iz tujine

Največ minut dnevno je bilo zbranih 23. aprila in sicer 42.135 minut, največ udeležencev pa so zabeležili 15. februarja in sicer 601.

Osvojene občine
Osvojene občine

»V skupini smo imeli, zraven nekajdnevnih kratkoročnih ciljev, izzivov in planov, od 15. marca 2021 zastavljen zelo ambiciozen cilj, da do konca razglasitve epidemije "osvojimo" vse slovenske občine, kar pomeni, da smo športno aktivni in objavimo minute iz vseh slovenskih občin in da hkrati naše polmesečno povprečje minut ne pade pod 20.000 minut dnevno. Žal nam prav vseh občin ni uspelo osvojiti, se pa lahko pohvalimo, da smo bili športno aktivni v kar 179 slovenskih občinah (od 212) kar znese 84,43%,« navajajo pri ŠZ Ljutomer.

Za dodatno motivacijo in vzpodbudo so skrbeli tudi z nagrajevanjem in obdarovanjem svojih članov, pri čemer so skupaj s številnimi donatorji razdelili 144 daril in nagrad! Iskrena hvala vsem donatorjem, ki ste podprli to akcijo: Športni center Žibrat, Davidov hram PE Gornja Radgona, Društvo Vital Fit, Kulturno društvo Cven, Kmetija Vrabelj, Kmetija Vargazon & Varmia Catering, Boštjan Budja, MITRA, Rdeči Križ Ljutomer, CAR Wash&car WASH CAFE in Gostilna Gezove jame.

Prav tako se iskreno zahvaljujejo ambasadorjem, vrhunskim športnikom, za promocijo virtualne akcije: David Žibrat (kikboks), Petra Klemenčič (pikado), Sara Novak (karate), Alen Bolkovič (boks), Leon Mertuk (pikado), Diana Šterman (judo) in Narsej Lackovič (judo).

Skupna statistika minute
Skupna statistika minute

Opazili so, da ste minute prispevali tudi iz organizirane športne vadbe ali treninga oziroma tudi iz športno vzgojnih ur v sklopu šole ali vrtca. Zasledili so naslednja društva, ki so objavila minute: Društvo Vital Fit, Kickboxing klub Pomurje, MTB Prlekija, ŠD Cven, TVD Partizan Ljutomer (karate sekcija, namiznoteniška sekcija in badminton sekcija), Boks klub Ljutomer, Twirling klub Ljutomer, Društvo Kameščonci SP, Active CROSS s Tanjo, Društvo invalidov Litija, ŠD Aktivno Goričko, Društvo upokojencev Benedikt in Roundnet Pomurje.
Vrtci oz. šole: Vrtec Cezanjevci, Vrtec Cven, Vrtec Stročja vas, Vrtec Ljutomer, Vrtec Veržej, Vrtec Apače, Vrtec Črenšovci, Vrtec pri OŠ Kungota, POŠ Cven, OŠ Križevci, OŠ Stročja vas in OŠ Mala Nedelja.

Hvala vsem.

Skupna statistika sodelujoči
Skupna statistika sodelujoči

»Hvala pa prav vsakemu posamezniku, ki je pripeval in objavil minute športne aktivnosti, da je tudi v teh "čudnih" časih skrbi za svoje zdravje, dobro počutje, dobro psihofizično pripravljenost, hkrati pa je bil vzor in motivator ter vzpodbujevalec k gibanju in redni telesni aktivnosti. Hvala tudi tistim, ki ste se ob spremljanju dogajanja v naši skupini pričeli aktivneje gibati ali ukvarjati s športom a tega niste objavili na spletu. Tudi v tem primeru je namen te akcije dosežen,« še pravijo pri ŠZ Ljutomer.

Pridno migajte, se gibajte, trenirajte, se rekreirajte in bodite športno aktivni še naprej.

In ne pozabite: Vsaka minuta šteje! In Bojše nekej kak pa nič!

Osvojene regije
Osvojene regije


Več v Šport