Veliko zaupanje pripadnic ESE iz Portugalske v osebje ZD Ljutomer

Kot gostujoči izvajalci so sodelovali direktor Zdravstvenega doma Ljutomer Boštjan Pihlar, višja medicinska sestra Nina Trstenjak in reševalec Denis Kozar.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. julij 2021 ob 12:55

V Mladinskem centru Prlekije-Pokrajinskem centru nevladnih organizacij, socialnem podjetju so pripravili poučno srečanje s predstavitvijo, na katerem so kot gostujoči izvajalci sodelovali direktor Zdravstvenega doma Ljutomer Boštjan Pihlar, višja medicinska sestra Nina Trstenjak in reševalec Denis Kozar. Predstavljene so bile načrtovane investicije in kadrovske okrepitve v ljutomerskem zdravstvenem domu kot tudi izvajanje precepljenosti prebivalstva kot najučinkovitejše metode zajezitve pandemije.

Sledil je praktični prikaz TPO - temeljnih postopkov oživljanja ter osebna »intervencija« vseh prisotnih v zvezi z oživljanjem na »lutki«. Po zagotovilu predstavnika ZD Ljutomer bo AED aparat, ki je že pred leti bil nameščen ter je javno dostopen pred vhodom na območje kompleksa MCP-ja tik ob državni cesti Ljutomer-Ptuj tudi vnesen v zemljevid javno dostopnih AED aparatov, ki rešujejo življenja.

Ob tej priložnosti so gostje prejeli protokolarna darila MCP-ja: zeleno baretko, CD prleškega skladatelja Emila Glavnika Moje pesmi iz Prlekije in lastno publikacijo Zgodbice njam njam, otroške pisateljice Jasne Jurkovič. Spominska darila sta izročili pripadnici Evropske solidarnostne enote - evropske prostovoljne službe, ki bivata in ustvarjata kar šest mesecev v Prlekiji, v okviru celoletnih vsebinsko raznolikih in pestrih programov MCP-ja, Marta Cordeiro in Margarida Gama. Celotno izvajanje je odlično uspelo in naredilo izreden pozitivni efekt tudi na prostovoljki iz Portugalske, ki sta se odločili, da se bosta v ZD Ljutomer tudi cepili proti Covidu-19.

Foto: Nina Stegmüller
Tekst: Tadeja Muršič



Več v Kultura in izobraževanje