Ekipa OŠ Veržej osvojila naslov državnih prvakov v badmintonu

V finalu so premagali ekipo OŠ Nove Fužine

Prlekija-on.net, četrtek, 2. junij 2011 ob 10:39
Zmagovalna ekipa

Zmagovalna ekipa

V sredo, 1. junija, je v Mariboru potekalo ekipno državno prvenstvo v badmintonu. V kategoriji nekategoriziranih ekip je tekmovala tudi ekipa OŠ Veržej. Za ekipo iz OŠ Veržej so igrali: Žanin Heric, Ana Šterman, Nik Škrjanec in Rene Heric. Že po prvi zmagi proti OŠ Sava Kladnika je bilo jasno, da sodijo v ožji krog favoritov.

Tudi v drugem dvoboju proti OŠ Mirna so z lahkoto zmagali. V polfinalu so igrali proti OŠ Ivana Tavčarja, ki je bila takrat še vedno aktualna državna prvakinja. Po štirih težkih tekmah jim je uspelo premagati OŠ Ivana Tavčarja in tako so se že drugo leto zaporedoma uvrstili v finale.

V finalu pa je bila njihov nasprotnik OŠ Nove Fužine za katero sta igrala tudi Nal Žmavc, ki je na državnem prvenstvu posameznikov osvojil letos drugo mesto in Vanesa Gradišar, ki je na istem prvenstvu osvojila prav tako drugo mesto. Ne smemo pa pozabiti, da je Nik Škrjanec še vedno aktualni državni prvak in tudi Ana Šterman je bila tretja na letošnjem državnem prvenstvu, tako, da so njihova pričakovanja v finalu bila prav tako velika.

Po odlični igri obeh učenk in učencev šole Veržej na celem turnirju posebej pa v finalu, jim je uspelo premagati OŠ Nove Fužine in so tako prvič osvojili naslov državnih prvakov v badmintonu.


Več v Šport