Vlomilec med vlomom pretepel oškodovanca

Preiskovalni sodnik, je zoper osumljenca odredil hišni pripor

PU Murska Sobota, petek, 3. junij 2011 ob 12:032
Policija

Policija

Policisti PP Gornji Petrovci so 30. aprila 2011 obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja so ugotovili, da se je tisti večer okrog 23. ure do hiše oškodovanca v naselju Gornji Slaveči s kolesom z motorjem pripeljal takrat še neznani storilec. Na glavi je imel motoristično čelado, ki je ni snel tudi med izvrševanjem kaznivega dejanja.

Na vlomen način je prišel v hišo, kjer je spal oškodovanec. Med odpiranjem vrat na regalih kuhinje se je oškodovanec zbudil in zagledal neznanca z motoristično čelado na glavi, ki v rokah drži svetilko.

Storilec je planil na oškodovanca in ga fizično napadel. Oškodovanec je odvrnil napad od sebe tako, da je napadalca udaril po čeladi in nato pograbil nož, ki je ležal na kuhinjski mizi. Storilec je zaradi tega skozi zlomljeno okno zbežal iz stanovanja in zaradi zasledovalca na kraju dejanja pustil tudi prevozno sredstvo. Pozneje so policisti ugotovili, da kolo z motorjem, ki ga je storilec med begom pustil na kraju, izvira iz tatvine.

Na podlagi odredbe za hišno preiskavo so petrovski policisti 1. junija 2011 opravili hišno preiskavo na domu 45-letnega moškega, ki je utemeljeno osumljen opisane velike tatvine.

Pri hišni preiskavi so našli in zasegli motoristično čelado, ki jo je osumljeni uporabljal med vlomom, še eden ukraden moped, ki ga je osumljenec odtujil v preteklosti in več drugih predmetov, za katere osumljenec ni vedel pojasniti izvora.

Osumljenec je bil s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njega odredil hišni pripor.


Več v Črna kronika