Učenci iz Podravja z znanjem o prometni varnosti in pridnim kolesarjenjem prislužili odlične nagrade

Da so osnovnošolci iz Podravja zares pridni in predani kolesarji, govori tudi dejstvo, da so drugo mesto v sklopu naloge Kolesarim v prostem času osvojili učenci OŠ Ormož, ki so med letom zbrali 28.524 km in si tako prikolesarili denarno nagrado v vrednosti 200 € in kolesarske čelade.

Prlekija-on.net, torek, 20. julij 2021 ob 09:47
Učenci OŠ Olge Meglič Ptuj

Učenci OŠ Olge Meglič Ptuj

Program Varno na kolesu, ki ga organizira družba Butan plin s partnerji, je letos že deveto leto spodbujal mlade k varni in aktivni vključitvi v promet ter združil več kot 10.000 učencev iz 140 slovenskih osnovnih šol. Izjemno uspešne so bile tudi podravske osnovne šole, med katerimi se je OŠ Olge Meglič Ptuj uvrstila na drugo mesto v sklopu razpisa A+B in tako prejela denarno nagrado v vrednosti 600 €, OŠ Ormož pa je zasedla drugo mesto pri nalogi Kolesarim v prostem času in si tako priborila denarno nagrado v vrednosti 200 € in kolesarske čelade za učence. Z oddano nalogo v sklopu razpisa A pa se je sreča nasmehnila OŠ Cirkovce, ki so v nagradnem žrebu prejeli kolo, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav.

OŠ Olge Meglič so že stari znanci programa Varno na kolesu, zato njihov ponovni uspeh in odlični rezultati ne presenečajo. Letos so sodelovali tako v razpisu A kot B ter se na račun zanimivih in poučnih nalog uvrstili na drugo mesto ter tako osvojili denarno nagradno v vrednosti 600 €. Odlično so se izkazali tudi pri kolesarjenju v prostem času, kjer so s 10.765 km zasedli tretje mesto.

Da so osnovnošolci iz Podravja zares pridni in predani kolesarji, govori tudi dejstvo, da so drugo mesto v sklopu naloge Kolesarim v prostem času osvojili učenci OŠ Ormož, ki so med letom zbrali 28.524 km in si tako prikolesarili denarno nagrado v vrednosti 200 € in kolesarske čelade.

Pri programu Varno na kolesu že kar nekaj let sodeluje tudi OŠ Cirkovce, ki je bila letos izžrebana kot prejemnica dodatne nagrade v sklopu razpisa A. Kaj so letos počeli, je opisala učiteljica Jožica Jurgec: »Z učenci, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, temeljito pregledamo okolico šole, kjer poteka tudi trasa za kolesarski izpit. Učenci so seveda vsak v svojem kraju pogledali skupaj s starši, kje so nevarne točke v prometu, kjer morajo biti še posebej pazljivi. Z veseljem se izražajo tudi pri likovnem pouku, kjer prometne situacije oziroma opremo kolesarja in kolesa predstavijo v različnih tehnikah. Z nami sodeluje tudi učiteljica za likovno vzgojo. Nagrado - kolo bomo vsekakor z veseljem uporabljali v prometu.«

Za svoje izjemne dosežke in prizadevnost pri aktivnem ozaveščanju o varnosti v prometu so šole prejele privlačne nagrade. Med drugim je Zavarovalnica Triglav kot podpornica programa Varno na kolesu OŠ Cirkovce podarila kolo, ki bo najmlajšim služilo za osvajanje novih kolesarskih znanj v okolici šole. Za uspešno opravljene naloge pa sta OŠ Olge Meglič in OŠ Ormož prejeli denarni nagradi, ki ju podarja družba Butan plin, nosilec programa.

Šole so bogate nagrade prejele v preteklem tednu, ob zaključku letošnje sezone Varno na kolesu pa je Tanja Medved, vodja programa Varno na kolesu, povedala: »Namen programa Varno na kolesu ni le spoznavanje cestnoprometnih predpisov, ampak tudi spodbujanje mladih, da aktivno razmišljajo o prometni varnosti v svojem kraju. Šole iz Podravja so s svojimi nalogami dokazale, da lahko o tako pomembni temi ozaveščamo tudi na ustvarjalen način, ki je otrokom blizu. Izjemna pohvala gre tudi učiteljicam, ki so kljub težavnim razmeram učence čez leto usmerjale in spodbujale.«



Več v Kultura in izobraževanje