Znanstveno raziskovalno središče Bistra Ptuj slavnostno odprlo nove prostore

Dodatni prostori, v katerih del ZRS Bistre Ptuj deluje že od marca letos, so namenjeni spodbujanju podjetništva.

Prlekija-on.net, sreda, 21. julij 2021 ob 10:32
Otvoritev novih prostorov – foto arhiv MO Ptuj

Otvoritev novih prostorov – foto arhiv MO Ptuj

Na Slovenskem trgu 8 na Ptuju, je ZRS Bistra Ptuj ob pomoči Mestne občine Ptuj obnovilo nove prostore. V njih že od marca deluje točka SPOT, izvajajo pa so tudi nov podjetniški projekt, podjetniškega usposabljanja za potencialne podjetnike, Podjetno nad izzive - PONI Podravje, v katerem je šest bodočih podjetnic razvijalo sveže podjetniške ideje.

Novo obnovljene prostore so tudi uradno predali namenu. Na manjši slovesnosti sta spregovorila direktor ZRS Bistra Ptuj, dr. Štefan Čelan in županja MO Ptuj, Nuška Gajšek. Ta je ZRS Bistra Ptuj čestitala, da je na Ptuj pripeljala projekt PONI, ki bo v naslednjih mesecih kar 36 bodočim podjetnikom pomagal postaviti se na svoje noge.

Direktor ZRS Bistre Ptuj, Čelan, pa se je občini, županji in svetnicam ter svetnikom zahvalil za vso, tudi denarno podporo: »Na Bistri ne bi zmogli brez razumevanja in podpore MO Ptuj. Županji ni bilo potrebno na dolgo in široko pojasnjevati, čemu bodo služili dodatni prostori. Ideje pa ni podprla zgolj moralno, ampak tudi finančno v višini dobrih dvajset tisoč eurov. Obveza lokalne skupnosti namreč je, da morajo biti prostori, preden so predani v upravljanje ali najem, opremljeni do tretje faze. Za celotno notranjo pisarniško in računalniško opremo v višini slabih trideset tisoč eurov pa smo poskrbeli v ZRS Bistra Ptuj.



Več v Gospodarstvo