Pestra sobota na Grossmannu: Glasba, zombiji, Prleška kühja, razglasitev nagrad...

Točno opoldne se je pričelo maskiranje za Mimovoz zombijev ob glasbeni spremljavi, poteka Subkulturna tržnica, poteka tudi Prleška kühja, kjer se z dobrotami predstavljajo prleški ponudniki s kulinariko...

Prlekija-on.net, sobota, 24. julij 2021 ob 18:14
Sobota na 17. Grossmannovem festivalu

Sobota na 17. Grossmannovem festivalu

17. Grossmannov festival se v soboto zaključuje. Pestro bo predvsem na Glavnem trgu, kjer se je točno opoldne pričelo maskiranje za Mimovoz zombijev pod vodstvom mojstrice Mateje Naberšnik s pomočjo udeležencev delavnice in ob izbrani glasbeni spremljavi.

Za glasbeno spremljavo bo od 15. ure naprej skrbel ljubljanski trio Monstrumental, ki je bil ustanovljen leta 2013. Njihov zvok je prežet s surfersko-psihadeličnimi valovi, je post punk-rock-grunge z veliko reverba, delaya in drugimi prijetno - čudnimi zvoki. Pogosto jih zanese v mračnejše atmosfere s precejšnjo mero distorzije in težkih rifov. Nastopila bo tudi glasbena skupina Ezy Ryder, ki se s priredbami klanja in obuja spomin na kralja kitare Jimi Hendrixa. Njihov repertoar obsega razpon celotne kariere legendarnega kitarista. Razen izvedbe skladb ter načinom nastopanja se skupina približa koncertom Jimi Hendrixa tudi preko mode, ki spominja na oblačila, ki jih je za čas svoje kariere nosil Jimi ter njegov bend.

Mimovoz zombijev

Po Prlekiji so se zapeljali zombiji


Že od dvanajste ure naprej na trgu poteka tudi Subkulturna tržnica. Tam je moč kupiti nove in rabljene nosilce zvoka in slike, knjige, stripe ter široko paleto unikatnih izdelkov.

Cel dan na trgu poteka tudi Prleška kühja, kjer se z dobrotami predstavljajo prleški ponudniki s kulinariko. Dobrote ponujajo Koru sladoled, Gostilna Zorko, Mala Kuhna, Mitra, Zavod NA in Visit Prlekija.

Danes od 16.00 ure naprej, fantastična Prleška kühja na Grossmann fantastic film & wine festival!

Objavil/a Turistično društvo Ljutomer dne Petek, 23. julij 2021

Ob 18. uri nato sledi Mimovoz zombijev, ki ga letos pripravljajo v sodelovanju s Citroën klubom Slovenije in Ustvarjalnim društvom ART klub 7 iz Gornje Radgone. Poleg njihovih šoferjev in še koga se bo tokrat zombifikacija razširila tudi na avtomobile starodobnike. Maskiranje udeležencev in avtomobilov poteka ves dan do 18. ure, ko bo povorka jeklenih štirikolesnih zombi konjičkov krenila na častni krog po Ljutomeru in se nato čez Jeruzalem odpravila na pot do Ormoža in nazaj v Ljutomer. Ne zamudite tega pošastnega mimovoza, ki bo za vedno zapisan kot prvi te vrste!

Ob 20. uri nato sledi zaključna prireditev, kjer bodo podelili letošnje nagrade.

Več sledi v nedeljo.

Foto: Špela Jambriško

William Lustig

Znani so nagrajenci 17. Grossmannovega festivala




Več v Družabno