Skozi projekt bodo spodbujali aktivnosti o ozaveščanju in pomenu varovanja okolja ter prilagajanje na podnebne spremembe

V sklopu projekta »NEBO IN ZEMLJA« bodo izvedli niz aktivnosti na temo z okoljskim ozaveščanjem varujemo okolje. Vsak ponedeljek bodo ozaveščali tudi o možnosti zmanjševanja izpustov TGP, ki jih povzroča pridelava in uporaba rdečega mesa.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. julij 2021 ob 09:54
Ozaveščali bodo o pomenu varovanja okolja ter prilagajanje na podnebne spremembe

Ozaveščali bodo o pomenu varovanja okolja ter prilagajanje na podnebne spremembe

Varstvo okolja je dejavnost za zaščito in ohranjanje okolja. Zanimanje javnosti v zvezi z varstvom okolja se iz dneva v dan močno povečuje. Pri ozaveščanju ljudi imajo pomembno vlogo različne vladne organizacije. Prav tako imajo pomembno vlogo, pri ozaveščanju javnosti za zaščito in ohranjanje okolja podjetja Z-eniac in Center ponovne uporabe z namenom ozaveščanja javnosti. Tokrat sta združili moči z lokalnim radijem, Radio Prlek in v sklopu projekta »NEBO IN ZEMLJA« s katerim bodo izvedli niz aktivnosti na temo z okoljskim ozaveščanjem varujemo okolje.

Skozi projekt »NEBO IN ZEMLJA« bodo spodbujali aktivnosti o ozaveščanju in pomenu varovanja okolja ter prilagajanje na podnebne spremembe. Projektni partnerji projekta »NEBO IN ZEMLJA« imajo namen vzpostaviti inovativno partnerstvo med javnim in zasebnim sektorjem, ki imajo pomembno vlogo pri preventivnih dejavnostih na področju ozaveščanja, kot je izboljšanje kakovosti življenja ranljivih skupin.

Vzpostavili bodo povsem novo storitev za preprečevanje nastajanja odpadkov iz skupine električni in elektronski izdelki

Izvajanje operacije »NEBO IN ZEMLJA« se uvršča v tematsko področje varstvo okolja in ohranjanje narave, cilj 3.2. Spodbujanje aktivnosti ozaveščenosti o pomenu varovanja okolja in prilagajanje na podnebne spremembe. Operacija poteka v eni fazi, prispevala bo k izboljšanju kakovosti življenja s prilagajanjem podnebnim spremembam, ki so postale dejstvo in so prisotne tudi na območju LAS UE Ormož. V projektu NEBO IN ZEMLJA so izpostavili tri ključna področja, ki so pomembna za razumevanje občanov na območju LAS za spremembo obstoječega načina življenja v bolj trajnostnega. Operacija poteka od 1.5.2021, zaključi se 31.12.2021. Vodilni partner je Z-Eniac SO.P., partner 1 je Zavod za informiranje Ormož (Radio Prlek) in partner 2 Center ponovne uporabe. Skozi delovne sklope bo izveden in nadgrajen program izobraževanja in usposabljanja. Vodilni partner bo vzpostavil povsem novo storitev za preprečevanje nastajanja odpadkov iz skupine električni in elektronski izdelki (EEO). Prav tako bo prikazan način uporabe elektro vozila ter poglavitni ukrepi za spodbujanje uporabe električnih vozil. V sklopu projekta bodo izvedli ozaveščevalno kampanjo, o možnosti zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov (TGP), ki jih povzroča pridelava in uporaba rdečega mesa.

Vsak ponedeljek bodo ozaveščali o možnosti zmanjševanja izpustov TGP, ki jih povzroča pridelava in uporaba rdečega mesa

Varstvo okolja je potrebno v različnih človekovih dejavnostih. odpadki, onesnaževanje, izguba biotske raznovrstnosti, naseljevanje invazivnih vrst, sproščanje gensko spremenjenih organizmov in strupi, so samo nekatera vprašanja v zvezi z varstvom okolja. Zaradi tega bo projektni partner Zavod za informiranje Ormož (Radio Prlek) izvedel ozaveščevalno kampanjo, tako imenovano brezmesni ponedeljek. Kampanja se bo izvajala vsak ponedeljek z namenom povečanega osveščanja o možnosti zmanjševanja izpustov TGP, ki jih povzroča pridelava in uporaba rdečega mesa. Zato bo potekala kampanja »BREZMESNI PONEDELJEK« v skladu s potrebnimi spremembami v strukturi kmetijske pridelave v prid zmanjšanja toplogrednih plinov in spremembe vedenjskih vzorcev za zmanjševanje okolja. V ta namen bodo vsak ponedeljek izvedene aktivnosti ozaveščanja  - s prepričljivimi podatki o pomenu zmanjševanja TGP tudi s spremembo načina prehranjevanja. Projektni partner Center ponovne uporabe pa bo izvedel program izobraževanja in usposabljanja za manj toplogrednih plinov. Projektni partner bo izvedel in nadgradil program izobraževanja in usposabljanja, pri čemer bodo krepili znanja o vplivih podnebnih sprememb in načinih prilagajanja podnebnim spremembam na območju LAS UE ORMOŽ. Program vključuje različne ciljne skupine in prispeva k obvladovanju podnebnih sprememb, ki so realnost in teh znanj kronično primanjkuje. Program se bo izvajal po predpisanih sklopih tako, da bodo potekale aktivnosti v obliki praktičnih simulacijskih prikazov na način dosega širše skupnosti.

Posamezne aktivnosti bodo potekale na celotnem območju LAS UE Ormož. Usposabljanja so namenjena splošni javnosti na območju LAS UE Ormož. Posredna ciljna skupina so starejši, brezposelni, invalidi, mladi, ženske...



Več v Gospodarstvo