Dan slovenskih planincev na Jeruzalemu

Na Jeruzalemu obeležili Dan slovenskih planincev in 60 let Planinskega društva Ljutomer

Dejan Razlag, nedelja, 5. junij 2011 ob 14:281
Dan slovenskih planincev na Jeruzalemu

Dan slovenskih planincev na Jeruzalemu

Planinci in ljubitelji planinstva so letos Dan slovenskih planincev obeležili s srečanjem na Jeruzalemu. Zbralo se jih je okrog 2.000, prišli pa so iz vse Slovenije, tudi iz sosednje Hrvaške in Madžarske. Ob tem so člani Planinskega društva Ljutomer pripravilii slovesnost s kulturnim programom ob 60. obletnici ustanovitve društva ter razvili društveni prapor.

Prireditev je organiziralo Planinsko društvu Ljutomer, ob pomoči Občine Ljutomer in Planinske zveze Slovenije. Govornik na prireditvi je bil predsednik PD Ljutomer Ivan Kraljič, obiskovalce pa so nagovorili še predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in drugi. Ivan Kraljič je ob tem prejel tudi priznanje iz rok Bojana Rotovnika in podpredsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Branka Žnidariča. Gost na slovesnosti je bil tudi znani slovenski alpinist Viki Grošelj.

Planinci in pohodniki so na Jeruzalem prišli iz bližnjih železniških postaj, izpred športne dvorane ŠIC v Ljutomeru in od drugod. Na Jeruzalemu se je končal tudi del evropske pešpoti, kjer so vodo slovenskih rek, ki so jo zbirali na pohodih, zlili v sod, ki ga bodo oktobra odnesli v Španijo. Že v petek so pohodniki šli skozi Ljutomer in zajeli vodo reke Ščavnice.


Več v Šport