Marion Mark in Janko Sagaj pometla s konkurenco na kvalifikacijah za slovenski kasaški derbi

V ospredju kasaških dirk v Ljutomeru so bile kvalifikacije za 31. slovenski kasaški derbi in Dirka županje Občine Ljutomer.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. avgust 2021 ob 10:30
Zmagovalec dirk Marion Mark z voznikom Jankom Sagajem

Zmagovalec dirk Marion Mark z voznikom Jankom Sagajem

V sklopu praznovanja 65. praznika Občine Ljutomer so to nedeljo, 1. avgusta, na hipodromu potekale kasaške dirke. Na sporedu je bilo 7. dirk, osrednji dirki pa sta bili kvalifikacije za Derby 2021 in dirka »NAJHITREJŠA V SULKIJU« oziroma Dirka županje Občine Ljutomer. Zaradi močnih nalivov se je štart dirk večkrat prestavilo, a so bile vse dirke na koncu uspešno izvedene.

Zmagovalec kvalifikacij za 31. slovenski kasaški derbi, ki bo v Stožicah, je bil MARION MARK z voznikom Jankom Sagajem (KK Ljutomer). Drugo mesto je osvojila RIO FLORA z voznico Ajdo Gorenc (KK Stožice Ljubljana), tretje pa DEAR ABBY z voznikom Viktorjem Dolinškom (KK Stožice Ljubljana). Zmagovalcu je pokal podelil Janez Rožmarin, tehnični direktor podjetja Segrap, ki je bilo pokrovitelj dirke.

Letošnja posebnost je bila Dirka županje Občine Ljutomer oziroma dirka »NAJHITREJŠA V SULKIJU« za voznice. Pomerile so se na dolžini 600 m, tekmovale pa so v treh skupinah po 3. Zmagovalko je določil najboljši čas med vsemi tremi skupinami. Dirko je zmagala FAUNA V z voznico Darjo Antolin (KK Ljutomer), drugo mesto je zasedel MAGIC LOOK z voznico Lano Zrinjanin (KK Ljutomer), tretje pa MICHELLE z voznico Darjo Dolinšek Trontelj (KK Stožice Ljubljana). Zmagovalki je pokal predala županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Zmagovalci ostalih dirk so bili: PEGI z voznikom Markom Slavičem (KK Ljutomer), RIGILL z voznico Anjo Medle (KK Stožice Ljubljana), FJORI z voznikom Sašo Seršenom (KK Ljutomer), LOTMERK OZT z voznikom Renejem Hanžekovičem (KK Ljutomer) in ROSIE GLOW z voznikom Markom Gorencem (KK Posavje Krško).

Obiskovalce je na koncu nagovorila še županja Občine Ljutomer in jih povabila na ostale prireditve v sklopu 65. občinskega praznika.

Vsi podrobni rezultati so dosegljivi tukaj.


Več v Šport