Podpisali najemno pogodbo za turistični objekt Dvorec Jeruzalem

Pogodba se sklepa za obdobje petih let za izvajanje gostinske, nastanitvene, turistične in kongresne dejavnosti ter organizacijo dogodkov (porok, izobraževanj...).

Prlekija-on.net, četrtek, 5. avgust 2021 ob 12:35
Dino Kruhoberec in Olga Karba

Dino Kruhoberec in Olga Karba

V četrtek, 5. avgusta, je na Dvorcu Jeruzalem potekala novinarska konferenca, kjer so podpisali najemno pogodbo za turistični objekt Dvorec Jeruzalem. Občina Ljutomer je konec lanskega leta s sodno poravnavo uredila vsa pravna razmerja z bivšim najemnikom in podnajemnikom Turističnega objekta Dvorec Jeruzalem na naslovu Jeruzalem 8 s servisno informacijskim objektom. V stečajnem postopku je odkupila tudi vso opremo, naprave in drobni inventar v obeh stavbah na naslovu Jeruzalem 8 in Jeruzalem 9.

Ravno v času dokončne ureditve vseh razmerij je bil razglašen drugi val epidemije, zato ni bilo smiselno izvesti razpisa za oddajo v objekta v najem, so pa začeli teči vsi postopki za to, da je Občina Ljutomer ob koncu epidemije, 15. junija letos, lahko objavila javno zbiranje ponudb za oddajo v najem poslovnega turističnega objekta Dvorec Jeruzalem s servisno informacijskim objektom. Rok za oddajo ponudb je bil 19. julij 2021 do 10. ure. Ponudbo je oddalo Gostišče Taverna, Dino Kruhoberec s. p., Svetinje 21, 2259 Ivanjkovci.

Dvorec Jeruzalem

Dvorec Jeruzalem bo dobil najemnika


Dvorec Jeruzalem

Prejeto ponudbo je odprla in ocenila strokovna komisija, ki jo je imenovala županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. V komisiji je bila mag. Helena Cvikl, višja predavateljica na Fakulteti za turistične študije v Portorožu, ki se v okviru svoje firme ukvarja s poslovnim svetovanjem in izobraževanjem v turizmu, je ocenjevalka kakovosti in kategorizacije hotelskih nastanitev. Jje tudi podpredsednica mednarodnega združenja vodilnih hotelirskih šol EURHODIP in članica izvršnega predsedstva evropskega združenja turističnih šol AEHT. V komisiji sta bil tudi Peter Misja, podpredsednik Turistične zveze Slovenije, župan Občine Podčetrtek in predsednik Skupnosti občin Slovenije ter Uroš Kamenšek, predsednik Pomurske turistične zveze.

Komisija je po pregledu ponudbe in predstavitvi vizije s strani ponudnika predlagala županji, da ponudnika izbere. Županja je tako 27. julija izdala sklep o izbiri in pozvala ponudnika k sklenitvi pogodbe.

Občina Ljutomer bo pred uveljavitvijo pogodbe zaključila še nekatera vzdrževalna dela, saj je bil Dvorec Jeruzalem zaradi nerešenih razmerij dalj časa zaprt.

Pogodba za 5 let

Pogodba se sklepa za obdobje petih let za izvajanje gostinske, nastanitvene, turistične in kongresne dejavnosti ter organizacijo dogodkov (porok, izobraževanj...). Najemnik mora ponovno vzpostaviti kategorizacijo nastanitvenega objekta po sistemu kakovosti v rangu 4* in se kot kakovosten in dober gospodar truditi obdržati 4* ter s svojimi kakovostnimi storitvami skrbeti za ugled Dvorca Jeruzalem.

Kot je ob predstavitvi povedala županja, so veseli n ponosni, da so uspeli razrešiti vse nesporazume ter na podlagi razpisa dobili resnega najemnika, ki je pripravljen dvorec oživiti. Hkrati si bodo tudi v prihodnje prizadevali, da bi skupaj z družbo P&F, ki je lastnica nekaterih zemljišč okoli dvorca, da bi tam uredili kakšen razgledni stolp ali turistično točko.

Nov najemnik dvorca Dino Kruhoberec, ob podpisu pogodbe ni bil preveč zgovoren glede same ponudbe. Povedal je, da imajo ideje, so tudi velika pričakovanja, in da se naj pustimo presenetiti. Za normalno in kvalitetno delovanje dvorca bo potreboval dodatnih 12 zaposlenih, pričeli pa naj bi do 15. septembra. Več v videu.



Več v Gospodarstvo