Velika vrnitev Hip Hop večera v Ormož

V petek je v Ormožu bil čas za hip hop, nastopili so Emkej, Vazz ter Mrigo & Ghet.

Prlekija-on.net, sobota, 7. avgust 2021 ob 09:31
Hip Hop večer v Ormožu

Hip Hop večer v Ormožu

V Ormožu ta teden že 13. leto zapored poteka O.F.A.K. - Ormoški festival aktivnih klubov, ki ga Klub ormoških študentov prireja že od leta 2009. Vsak dan se prične s tradicionalno Ofakafano, zvečer pa sledijo koncerti, stand up nastopi, kino, šport...

V petek, 6. avgusta, je bil čas za hip hop, nastopili so Emkej, Vazz ter Mrigz "N" Ghet.

Foto: Špela Jambriško

Marko Kocjan - Emkej je ustanovitelj založbe Wudisban, njegov zadnji izdan album, ki ga je predstavil tudi na spletnem koncertu v Kino Šiška, nosi naslov "Veš kaj bi ti mogo".

Poleg številnih solo koncertov, si je odrsko kilometrino nabiral tudi v velenjsko - mariborskem hip-hop kolektivu Velebor, v katerem so združili moči z Mitom, Ghetom in Mrigom. Prav želja po skupnem ustvarjanju in povezovanju stanovskih kolegov ga je gnala k temu, da je ustanovil samozaložbo imenovano Wudisban. Pod tem imenom je od Primorske do Štajerske združil preko 10 mladih hip-hop ustvarjalcev. Gre predvsem za združitev reperskih glav, ki se med seboj spodbujajo, si svetujejo, pomagajo in se podpirajo. Ideja je očitno uspela, saj fantje ne nehajo z izdajanjem novega materiala in pomagajo skrbeti za to, da slovenska hip-hop scena ostaja živa in pristna.

Mark Jacob Cavazza - Vazz je v prvi vrsti umetnik. Sedež ima v Ljubljani, kjer s svojo dejavnostjo, predstavami in resnično podporo kulturi, ki jo ljubi, prispeva k svoji lokalni umetniški sceni. V zadnjih nekaj letih je bil izjemno prevladujoč in reprezentativen v krogu hip hopa. Nastopal je v številnih mestih po vsej državi in počasi postaja nov glas prihajajoče generacije. Poleg glasbe ga zanima tudi igra.

Trenutno ima repertoar "live" skupin, dinamično dejanje. Doslej je izdal dva samostojna albuma INDIVIDUUM (2018) in JACOB (2019), ki jih je kritika in širše občinstvo sprejela in pohvalila. Cilj njegovih projektov je prikazati njegovo resničnost, pogled in ponuditi varen, intimen prostor za poslušalce. Prizadeva si za čisti izraz, nerjaveče ideje in resničnost. Pri svojih 22 letih lahko še veliko ponudi, se uči in hkrati vrača skupnosti in ljudem.

Mrigo & Ghet pa sta ambasadorja street kulture, reperja ki sta opozorila nase že leta 2011, ko je izšel eden najboljših slovenskih hip hop albumov MRIGZ ‘N' GHET HITZ. V letih, ki so sledila, se je zgodil Ghetov Z Bloka Snajper, z mariborcema Emkej in Mito so lansirali Velebor in neusmiljeno koncertirala po Sloveniji in tudi preko meja. S predstavitvijo plate, za katero je velenjska mladina zadnjih 8 let pisala Božičku, sta razprodala ljubljansko Galo Halo, s 5 singli pa se izstrelila v slovensko glasbeno stratosfero in se zasluženo uvrstila med izbor najboljših albumov leta po izboru portala 24ur.

Album ‘Še' , ki sta ga izdala 2020 prinaša dvojno dozo bengerjev, ki so jih ob dvojcu podpisali še lokalni sceni dobro znani hip hop baronice in baroni Emkej, Mito, Luks (Forever), Polona in Masayah.

S svojim trdim in neizprosnim slogom sta kriva za peklenske rap nastope po vsej Sloveniji, odre pa sta delila tudi s hip-hop legendami, kot so: ONYX, M.O.P., GZA (Wu Tang Clan) in DAS EFX.



Več v Družabno