Na slavnostni prireditvi ob občinskem prazniku podelili nagrade in priznanja

Na prireditvi je Občina Ljutomer prejela standard visoko upravljavsko sposobna občina.

Prlekija-on.net, nedelja, 8. avgust 2021 ob 10:35
Slavnostna prireditvi ob 65. občinskem prazniku

Slavnostna prireditvi ob 65. občinskem prazniku

V tednu ob 65. prazniku Občine Ljutomer, so se v Ljutomeru in okolici odvile številne prireditve, v petek, 6. avgusta pa je potekala slavnostna prireditev ob praznovanju praznika s podelitvijo nagrad in priznanj. Na prireditvi je Občina Ljutomer prejela standard visoko upravljavsko sposobna občina. Prireditev je potekala v Parku 1. slovenskega tabora, kjer je 9. avgusta 1868 bil organiziran prvi slovenski tabor. Mogočni hrasti v parku predstavljajo ponos in hrabrost Prlekov in Prlečk.

Osrednjo prireditev ste si lahko v živo z neposrednim prenosom ogledali na našem portalu, posnetek pa si lahko ogledate v priloženem videu.

V uvodu je najstarejši član Občinskega sveta Občine Ljutomer, Jože Klemenčič, županji mag. Olgi Karba nadel župansko verigo, ki predstavlja simbol časti in dostojanstva ter odgovornosti do občanov in občank, ki jih po pooblastilu, ki ga je prejela s svojo izvolitvijo, predstavlja svojo občino v domačem kraju ter tudi v celotni Sloveniji.

"Vsak dan imamo priložnost biti prijazni in vztrajni, odprti za ideje in pripravljeni stopiti naprej. Majhni koraki na daljši poti, male pogumne geste, ki se na dolgi rok seštevajo v velike rezultate. To je zgodba naše skupnosti, to je rdeča nit naše poti pogumnih korakov, akcij, gest, preizkušenj in rezultatov. S ponosom se ob prazniku zahvalimo vsem, ki so pomagali zbrati pozitivno energijo in izpeljati projekte, dogodke, udejanjiti svoje ideje in sanje skozi podjetništvo, obrt, umetnost ali šport," je v uvodu povedala županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Županja je ob tem izpostavila in navedla nekaj projektov, ki so jih v minulem letu realizirali in dodala, da je nastala vizija, da bodo do leta 2030 krepili razvoj krajev in mesta občine. Županja verjame, da se bo občina tudi v prihodnjih letih uspešno soočila z vsemi ovirami, ki se bodo pojavile na poti.

Občina prejela standard kakovosti upravljavske sposobnosti občine

Občina Ljutomer je ob tej priložnosti prejela tudi standard kakovosti upravljavske sposobnosti občine. Prikazan je bil rezultat, ki ga je Občina Ljutomer dosegla ob oceni inštituta za regionalno in lokalno samoupravo, ko so v preteklih mesecih strokovnjaki pregledali 40 vidikov, kako Občina deluje, jo ocenili ter podali priporočila za izboljšave. Po njihovi oceni je občina dosegla 84,5 točk in s tem prejela Zlati znak upravljavske sposobnosti. Nagrado je županja prejela iz rok izredne profesorice dr. Simone Kukovič, direktorice Inštituta za lokalno in regionalno samoupravo.

Podelili priznanja in nagrade za leti 2020 in 2021

Na prireditvi so nato podelili priznanja in nagrad Občine Ljutomer za leto 2020 in 2021, ki so jih nagrajenci prejeli iz rok županje.

Nagrajenci Občinskega sveta Občine Ljutomer za leto 2020 so Sašo Duh (doktor medicine), ki je prejel plaketo Občine Ljutomer z listino in denarno nagrado, plaketo Občine Ljutomer z listino in denarno nagrado je prejel tudi kolektiv zaposlenih DSO Ljutomer za izjemne napore pri oskrbi stanovalcev v času epidemije Covid-19. Pisna priznanja Občinskega sveta Občine Ljutomer pa so prejeli podjetje Arko d.o.o. za 30 let uspešnega delovanja (priznanje je prevzel direktor podjetja Damijan Barat), Turistično društvo Cven za 20-letno uspešno delovanje (priznanje je prevzel predsednik društva Janko Horvat) in Cilka Jakelj za organizacijo kulturnih dogodkov v obdobju izolacije Doma starejših občanov Ljutomer.

Priznanja županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba za leto 2020 so prejeli Fajn TIM d.o.o. kot družbeno odgovorno podjetje, T-LOTUS d.o.o. za 30 let delovanja, KRKA d.d., Novo mesto za 40 let uspešnega obrata v Ljutomeru, Kolektiv Zdravstvenega doma Ljutomer za strokovno delo v času epidemije Covid-19 in Renata Škrget za strokovno in požrtvovalno delo v času epidemije Covid-19.

Nagrajenci Občinskega sveta občine Ljutomer za leto 2021 so Jože Habjanič za dolgoletno aktivno delovanje v organizacijah na področju prostovoljstva, Športno društvo Stari Hrast za uspešno delovanje na področju rekreativnega športa in Andrej Trstenjak za dolgoletno uspešno delovanje na področju gasilstva ter zaščite in reševanja. Plaketi občine Ljutomer z listino in denarno nagrado sta prejela Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer ob 30-letnici osamosvojitve Slovenije in podjetje Makoter d.o.o. za 40 let obrtno-podjetniške dejavnosti.

Priznanja županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba za leto 2021 so prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer za 150 let delovanja, Milan Horvat za 45 let obrtno-podjetniške dejavnosti, Damjan Novak za 30 let uspešnega delovanja trgovinske dejavnosti, KDS Dimnikarske storitve Ljutomer za 30 let uspešnega delovanja ter podjetje Avto Rajh d.o.o. za 20 let uspešne dejavnosti.

Za kulturni program so poskrbeli Domen Gnezda, Mojca Prejac in Jože Zadravec.



Več v Kultura in izobraževanje