Mož udaril ženo, dobil je plačilni nalog

Ormoški policisti so obravnavali več kršitev javnega reda in miru.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. avgust 2021 ob 09:36
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 6. avgusta, ob 00.25 so na lokalni cesti kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,87 mg/l alkohola v izdihanem zraku, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

V soboto, 7. avgusta, ob 15.28 so policisti imeli v postopku voznika tovornega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.42 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju bila prepovedana nadaljnja vožnja, proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 21.00 so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je občan nedostojno vedel do občanke. Zoper kršitelja sledi odločba v hitrem postopku prekrškovnega organa PP Ormož zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Prometna nesreča

26-letni voznik štirikolesnika v Pršetincih vozil pod vplivom alkohola in trčil v drevo


Ob 21.40 so osebi proti potrdilu o zasegu zasegli neznano praškasto snov bele barve, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano substanco - drogo. Po prejeti strokovni analizi sledi hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa PP Ormož.

Ob 23.12 so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je mož udaril ženo. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in mira.

V nedeljo, 8. avgusta, ob 18.50 so policisti na Policijski postaji sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Izsiljevanja. Po zbranih vseh obvestilih bodo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 19:10 je bila patrulja napotena na kršitev javnega reda in miru. Patrulja pri zbiranju obvestil od prijavitelja ni ugotovila elementov prekrška, je pa bil močno pod vplivom alkohola. Prijavitelju je bilo izrečeno opozorilo po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 20.11 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je kršitelju izdala plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 22.50 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Zoper udeleženca bo na Okrajno sodišče napisan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi kršitve Zakona o pravilih v cestnem prometu, saj je bil voznik tudi prekomerno pod vplivom alkohola.



Več v Črna kronika