V Andovcih že četrtič izvedli Dan konj

Pestro in raznoliko celodnevno dogajanje, ki se je tematsko nanašalo na konjeništvo, je poleg dveh strokovnih predavanj vključevalo tudi prikaz opravil s konji, jahanje, prikaz konjeniškega lokostrelstva, rokodelske delavnice, barvanje s kano, poslikave obraza in lokostrelstvo, obiskovalci pa so imeli priložnost spoznati lokalne produkte in okušati odlično domačo kulinariko.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. avgust 2021 ob 15:59
Dan konj v Andovcih

Dan konj v Andovcih

V podporo programom konjeniškega turizma in povečanja privlačnosti le-tega so v okviru projekta Mura Raba tour organizirali več dogodkov, med njimi skupaj že četrto izvedbo tako imenovanega Dneva konj, ki se je zadnjo soboto v juliju odvijal v središču porabske vasice Andovci.

Pestro in raznoliko celodnevno dogajanje, ki se je tematsko nanašalo na konjeništvo, je poleg dveh strokovnih predavanj vključevalo tudi prikaz opravil s konji, jahanje, prikaz konjeniškega lokostrelstva, rokodelske delavnice, barvanje s kano, poslikave obraza in lokostrelstvo, obiskovalci pa so imeli priložnost spoznati lokalne produkte in okušati odlično domačo kulinariko. Dogodek je potekal pod okriljem projektnega partnerja Samouprava naselja Andovci.

Projekt kreiranje in plasiranje novega čezmejnega produkta aktivnega turizma kot integralnega dela sodobne turistične ponudbe med Muro in Rabo, z akronimom Mura Raba Tour je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska za obdobje 2014-2020.