Člani DU Križevci na izletu v Mozirje

Velika udeležba kar 65 članov pove, kako so si vsi želeli druženja in osebnega pogovora povezanega s spoznavanjem dela naše prelepe domovine.

Prlekija-on.net, torek, 10. avgust 2021 ob 12:36
Izlet DU Križevci v Mozirje

Izlet DU Križevci v Mozirje

Skrbna predsednica Milica in organizacijski odbor nam je pripravil lep in poučen izlet v Mozirje in Žalec. Izkoristili smo premor pri omejitvenih ukrepih zaradi pandemije in se 4. avgusta 2021 odpeljali na izlet. Velika udeležba kar 65 članov pove, kako smo si vsi želeli druženja in osebnega pogovora povezanega s spoznavanjem dela naše prelepe domovine. Organizacija je bila brezhibna in dobro je bilo poskrbljeno za vse: udoben prevoz z dvema avtobusoma, ki sta nas pobirala po naseljih, hrano in pijačo so organizatorji naložili v prtljažnik skupaj s prenosno mizo, pridne gospodinje pa so napekle priboljške. Seveda ni manjkala tekoča »prva pomoč«, ki so jo s seboj prinesli posamezniki.

Prvi postanek je bil na počivališču Tepanje, kjer smo se podprli z obilno malico in pijačo, kar je ostalo tudi za pot nazaj. Naš glavni cilj je bil ogled Mozirskega gaja. Po lepem in urejenem kompleksu sta nas popeljala in seznanila dva prijetna in pogovorljiva vodiča. Po obhodu pa nas je v Ribiškem domu čakala topla telečja obara in še pijačo smo si privoščili zraven. Seveda je bila to tudi prilika, da se je vesela družba zapletla v pogovore, ki so jih v času omejitev pogrešali.

Naslednja točka našega ogleda pa je bila znamenita fontana piva v Žalcu, centru proizvodnje hmelja. Seveda je bilo potrebno piva tudi okusiti in veliko se jih je odločilo za nakup obveznega pivskega vrčka in testnega točenja piva. Na poti proti domu, pa je sledil ponoven postanek na Tepanju, kjer smo ob ogromni skali in naši prenosni mizi pojedli še drugi del naše popotniške hrane in popili velike zaloge pijače. Dolgo smo se zadržali tam in kar težko je bilo zaključiti pogovore in se posesti v avtobusa.

Zadnji postanek in razdružitev avtobusov je bil v Svetem Juriju ob Ščavnici, kjer so si posamezniki privoščili tudi daleč na okoli poznani sladoled. Vreme nam je kar služilo, ni bilo prevroče, redke kaplje dežja pa nas tudi niso motile. Posebna zahvala velja tudi dobrima in potrpežljivima voznikoma avtobusov, ki sta nas varno pripeljala domov, kljub neredu in kršitvam tovornjakarjev na avtocestah. Vsi upamo in želimo, da bi se epidemija umirila in nam omogočila izvedbo še načrtovanih aktivnosti v društvu.

J.G.



Več v Družabno