Prleška veseljaka Simona in Matjaž odgovarjata »zlobnim jezikom«

Izpoved Simone in Matjaža: Zlobni jeziki in »velika družina«. Nekateri komentatorji se obregajo v njuno večjo družino, zaradi narečja, videza...

Prlekija-on.net, sreda, 11. avgust 2021 ob 12:482

Sva dva čisto preprosta Slovenca, ki zelo rada nasmejeva druge Če želiš naročiti katerega od najinih artiklov je...

Objavil/a Misticizem dne Torek, 03. avgust 2021

Simon in Matjaž

Danes verjetno pri nas ni uporabnika interneta in predvsem facebooka, tiktoka in podobnih socialnih omrežij, ki ne bi poznal Simone in Matjaža Kosija iz Prlekije, ki delujeta pod imenom Misticizem. Simona in Matjaž namreč skoraj dnevno svoje uporabnike zabavata s smešnimi posnetki, ki jih delita na omenjenih omrežjih. Simpatičen par je sicer znan že dlje časa, saj sta predvsem z videom "Kam gre beli zajček" že leta 2011 dodobra nasmejala širno publiko. Zadnja leta pa sta zelo aktivna na družbenih omrežjih in tudi zelo popularna, saj ju spremlja vedno več ljudi.

Prepoznanavnost pa za seboj potegne tudi kakšne nevšečnosti in "zlobne jezike". Tako sta se v torek odzvala na facebooku in objavila precej osebno izpoved, v katerem navajata, da se nekateri komentatorji obregajo v njuno večjo družino, zaradi narečja, videza.. "Zavedava se, da če se izpostavljaš kot se midva, slej kot prej prideš na mino zlobnih jezikov, še posebno če se nekdo predstavlja na tako preprost način, kot midva - sva preprosto to, kar sva. Brez »Instagram načina« delanja iz sebe nekih fotomodelov, influencerjev, popolne družine ali kaj podobnega. Sva le midva, z vsemi svojimi napakami, odvečnimi kilogrami, nepopolnostmi vred," opisujeta svojo spontanost v posnetkih in pojavljanju v javnosti.

Kam gre beli zajček?

Že veste kam gre beli zajček?


Obreganje ob večjo družino

"In to, da naju pogosto žalijo zaradi kilogramov, narečja in podobno, še razumeva kot pač nekaj, kar nam je narodu v DNK - opravljanje vsakega, suhega ker je suh, debelega ker je debel in podobno.
Kar pa naju začudi in malo da ne šokira, pa so tisti »komentatorji« na spletnih omrežjih, ki se obregajo ob najino malo večjo družino. Da smo socialci, ki imamo otroke samo zaradi tega, da nikjer ne rabimo delati in vlečemo socialno pomoč ter smo doma.
Oba sva redno zaposlena, plačujeva najbrž bolj redno davke kot marsikateri izmed teh zlobnih jezikov, predvsem pa, imava 4 otroke. Ne 15, temveč 4. A to je za današnji čas očitno družbeno nesprejemljivo in »preveč«
," sta zapisala.

Ob tem sta se dotaknila dejstva, da imamo Slovenci vse manj otrok, ter da sta si sama že pred poroko oba želela več otrok. "Čeprav se živi skromneje, otroci nosijo obleke svojih starejših bratov in sester in podobno, pa je toliko lepše. Še posebno »sveta« je naša povezanost, da čeprav smo radi glasni, se spričkamo in tako naprej, en brez drugega preprosto ne moremo. Če bo en od otrok dobil čokoladico, jo bo avtomatsko razdelil na 4 dele in dal še ostalim trem," sta zapisala in dodala, da je to smisel večjih družin: "Da se že avtomatsko ne vzgaja otrok na način, da bi imeli občutek, da so samo oni center sveta in najpomembnejši ampak da so le en kamenček v mozaiku družbe."

Želita živeti le čimbolj naravno, normalno življenje

"V 21. stoletju, ko se tako zelo propagira, da je treba sprejemati vsakega, pa čeprav drugačnega od sebe, imajo ljudje največje težave s sprejemanjem prav najbolj normalnih, običajnih človeških življenjskih procesov, kot je formiranje večje družine," pišeta ter dodajata, da ju včasih, ko ju kdo vpraša koliko otrok si želita in rečeta tisto klasično krilatico »Kolikor jih Bog da« "se zdrzne kot da sva rekla nekaj groznega. A želiva živeti le čimbolj naravno, normalno življenje in zaradi tega sva na udaru kritik. Noro. Sva preveč običajna za te neobičajne čase?"

In kaj sta želela sporočiti s tem zapisom? "Bodite odprti za življenje, sprejemajte drugačne od sebe, predvsem pa ne pljuvajte po drugih, četudi se z njimi ne strinjate in sami ne bi živeli na enak način. In svet bo takoj malo lepši," sta zaključila zapis, ki si ga v celoti lahko preberete spodaj. Ob tem pa dodajamo še šaljiv, najnovejši posnetek z "lotmerškega bazena."

(Za v razmislek) ZLOBNI JEZIKI IN »VELIKA DRUŽINA« Velikokrat naju kdo vpraša, kako se soočava s kritikami, z...

Objavil/a Misticizem dne Torek, 10. avgust 2021
Orel

Orel DELI VIDEO Označi tistega, s kom se hodiš kopat Hvala za idejo Miro Kosednar :)

Objavil/a Misticizem dne Torek, 10. avgust 2021


Več v Družabno