Jubilejni 25. mednarodni pesniški festival Dnevi poezije in vina tudi letos v Ljutomeru

S poezijo sta naša življenja napolnila Hilà Lahav iz Izraela in Philipp Hager iz Avstrije.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. avgust 2021 ob 11:21
Dnevi poezije in vina v Ljutomeru

Dnevi poezije in vina v Ljutomeru

Festival Dnevi poezije in vina se je v 25. letih razvil v enega najbolj prepoznavnih mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki združuje pesniško in enološko umetnost. Vsako leto v zadnjih toplih avgustovskih dneh obiskovalcem ponudi pesniška, enološka, kulinarična, glasbena, vizualna in številna druga nepozabna doživetja, ki oživijo ozke uličice srednjeveškega Ptuja.

Tradicionalni večeri pred Dnevi poezije in vina se 24. - 28. avgusta 2021 odvijajo na prizoriščih po vsej Sloveniji. Nastopilo bo 35 pesnic in pesnikov iz 20 držav.

Pesniški recitali so zaživeli v intimnem prostoru terase Flo Cukeraj v Ljutomeru.

Z današnjo poezijo sta naša življenja napolnila Hilà Lahav iz Izraela in Philipp Hager iz Avstrije.

Hilà Lahav je glasbenica in pesnica, ki ustvarja v Berlinu. Za svojo poezijo je prejela več nagrad, med drugim nagrado Hebrejske univerze in literarno nagrado Levi Eškol. Pesnica na festival prihaja s podporo Izraelske ambasade.

Philipp Hager je kratek čas študiral zgodovino in etnologijo. Pesnik je del evropske pesniške platforme Versopolis, ki ga podpira program Ustajalna Evropa. Na festival prihaja s podporo Avstrijskega kulturnega foruma.

Dogodek je povezovala direktorica knjižnice Vesna Laissani in prevajalka Sanja Selinšek.

Čudovit večer nam je popestrila dekliška skupina Evridike KD Ivan Kaučič pod vodstvom Romane Rek.

S piko na i pa nam je dogodek začinilo Vinogradništvo družina Kos s svojimi izvrstnimi vini in Florjana Kastelic s svojo prleško gibanico za katero je že drugo leto zapored pridobila certifikat in se odlično ujema k vinu kot nam je obširno predstavila mag. Tjaša Kos.

Zapisala: Sonja Rožman, Splošna knjižnica Ljutomer
Foto: Vanesa Tivadar



Več v Kultura in izobraževanje