Bolehnečici bodo gostili najboljše orače iz celotne Slovenije

Organizatorji pripravljajo tudi bogat spremljevalni program.

Branko Košti, sreda, 1. september 2021 ob 15:49
Bolehnečici

Bolehnečici

V organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije, Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, KGZ Murska Sobota, Društva oračev Pomurja, Biotehnične šole Rakičan in PGD Bolehnečici, bo v Bolehnečicih v soboto, 4. septembra, potekalo Državno tekmovanje oračev Slovenije. V veščinah uporabe in obvladovanja v kmetijstvu nepogrešljivih strojev, traktorjev in njihovega, za obdelavo zemlje osnovnega priključka - pluga, se bodo poleg najboljših oračev iz celotne države pomerili tudi dijaki in dijakinje slovenskih biotehničnih šol. Ženske bodo tekmovale v spretnostni vožnji traktorja s prikolico.

Organizatorji so poskrbeli tudi za nekaj nostalgije, za katero bodo poskrbeli orači s starodobnimi traktorji, morda bo prikazano tudi oranje s konjsko vprego, kar smo lahko videli na Državnem tekmovanju oračev, prav tako v Bolehnečicih pred nekaj leti.

Tekmovanje bo spremljal bogat spremljevalni program, ki bo ponujal razstavo kmetijske mehanizacije, razstavo starodobne kmetijske tehnike, tržnico lokalnih ponudnikov, predstavitev semenarjev in še kaj. Gostoljubni domačini bodo poskrbeli za hladno pijačo in odlično domačo hrano.



Več v Gospodarstvo