31. slovenski kasaški derbi: Glavni favorit Prime MS z Mitjo Slavičem

V kasaškem derbiju je glavni favorit Prime MS, ki prihaja iz hleva najbolj znane kasaške družine v Sloveniji, družine Slavič iz Ključarovcev v Prlekiji.

Prlekija-on.net, četrtek, 2. september 2021 ob 19:06
Prime MS, prvi favorit derbija

Prime MS, prvi favorit derbija

Kasaška zveza Slovenije in Kasaški klub Stožice v nedeljo, 5. septembra, organizirata največjo prireditev kasaške sezone 2021. Poleg osrednje točke derbija, bodo konji nastopali še v osmih dirkah, med njimi v prestižni Ljubljanski milji za najboljše domače in uvožene kasače ter v dirki tradicionalne pasme Ljutomerski kasač. Skupni nagradni sklad celotne prireditve znaša rekordnih 36.000 evrov, od tega si bodo 15 tisočakov razdelili najboljši v derbiju, 8 pa v ljubljanski milji.

Prireditev se prične ob 13. uri, osrednja točka, derbi, pa bo na sporedu ob 16.40. Poleg tekmovalnih bojev so organizatorji poskrbeli za bogat spremljevalni program: delavnice za otroke, igrala, stave na dirke, jahanje ponijev pa tudi za glavno atrakcijo spremljevalnega programa - promocijsko kasaško dirko otrok s poniji.

Kdo so favoriti?

V kasaškem derbiju je glavni favorit Prime MS. Prime prihaja iz hleva najbolj znane kasaške družine v Sloveniji, družine Slavič iz Ključarovcev v Prlekiji. Za njim bo sedel Mitja Slavič, ki upa, da bo s prvim favoritom dirke, ki je letos slavil že 6-krat, vendarle osvojil kasaški derbi. Njegov oče Marko je zmagal že 5 slovenskih ter enega jugoslovanskega, tri zmage v derbiju nekdanje Jugoslavije pa je dosegel tudi njegov ded Marko Slavič starejši.

Med izzivalci so predvsem Marion Mark iz hleva še ene znane prleške kasaške družine Sagajevih, prav tako iz Ključarovcev, ki je osvojil kvalifikacije za derbi, kobila Joky, ki tekmuje in zmaguje v Italiji, lastnica Maša Habjan pa je napovedala, da bo prisvojeno nagrado v derbiju namenila v dobrodelne namene, Društvu onkoloških bolnikov Slovenije, ter Dear Abby iz Ljubljane, ki je lani z voznikom Viktorjem Dolinškom postala državna prvakinja 3-letnih kasačev. Skupno bo na startu 12 štiriletnih konj, tekli pa bodo na tradicionalni distanci 2600 metrov.

Druga večja dirka dneva je Ljubljanska milja, kjer se bo pomerilo 12 najboljših domačih in tujih kasačev. Da gre za izvrstno skupino konj dokazuje podatek o njihovem kariernem zaslužku - skupaj so namreč z nagradami zaslužili že preko 400.000 evrov! Prvi favorit je lanski zmagovalec derbija Maugli, med glavnimi izzivalci pa bodo Hot Coco, Analin, Tars Stars in Michelle.

Kasaški derbi
Organizator prireja bogat spremljevalni program za vso družino.


Več v Šport