Branko se je javno zahvalil, da so mu v bolnišnici rešili življenje

»Res je, da se pišem Branko Glažar, lahko pa vam z veseljem povem, da sem Rom. Vsem Romom in Rominjam sporočam: Bodite vljudni do sočloveka, posebej pa bi vam rad povedal, da spoštujte zdravniško osebje, ker oni lahko rešujejo naša življenja.« je med drugim zapisal.

Prlekija-on.net, petek, 3. september 2021 ob 12:46
Zahvala Branka Glažarja

Zahvala Branka Glažarja

V petek so bili v Splošni bolnišnici Murska Sobota deležni posebnega dogodka. Njihov pacient Branko Glažar se je namreč želel na vsak način neposredno in javno zahvaliti zdravstvenemu osebju, zato so mu to tudi omogočili. Za opravljeno delo jim je izročil posebni zahvali in prosil za objavo pisma, ki ga je namenil javnosti.

Prilagamo njegovo pismo, v katerem pojasnjuje svojo odločitev in dodaja zanimivo priporočilo.

Zahvalno pismo Branka Glažarja

Najprej bi se zahvalil zdravniku Ivici Nikolajeviću za njegov trud in požrtvovalnost, ker me je 24. julija 2021 ohranil pri življenju.

Zelo velika pohvala celotni urgentni ekipi Splošne bolnišnice Murska Sobota za trud in požrtvovalnost. Obenem bi se rad zahvalil celotnemu osebju na oddelku za intenzivno nego.

Zakaj odločitev za javno zahvalo in podelitev priznanja zdravniškemu osebju?

Zato, ker so mi rešili življenje, potem ko sem doživel hud srčni infarkt.

Res je, da se pišem Branko Glažar, lahko pa vam z veseljem povem, da sem Rom. Vsem Romom in Rominjam sporočam: Bodite vljudni do sočloveka, posebej pa bi vam rad povedal, da spoštujte zdravniško osebje, ker oni lahko rešujejo naša življenja.

Spoštovana manjšina Romov, naučite se čakati, ko ste enkrat v bolnišnici v Rakičanu, bodite strpni in obnašajte se do sočloveka nekako človeško. Če se bomo mi obnašali tako, bo takšno do nas tudi zdravstveno osebje. Vedite, da nekateri zdravniki in sestre delajo več kot osem ur na dan in zaslužijo spoštovanje, ne pa neko drenje ali pa celo fizično napadanje. Sam sem preležal devet dni v bolnišnici in moram vam povedati, da sem bil, ne glede na to, da sem ROM, sprejet kot človek. Lahko vam povem, da mi je bilo lepo v bolnišnici v Rakičanu in če bi bilo potrebno, bi še ostal oziroma ležal tam.

Spoštovani Romi, ne glede na to, kje ste, kam greste, kaj delate. Vedno poskusite biti ljudje, potem vas bo družba dobro oziroma lepo sprejela.

Hvala Splošni bolnišnici Murska Sobota 
Branko Glažar 

V Rakičanu, 3. septembra



Več v Kultura in izobraževanje