V Svetinjski kleti izvedli krstno uprizoritev vrhunskega turističnega doživetja Vino je kabaret

Danilo Šnajder, glavni enolog kleti Verus vinogradi in Tadej Vesenjak, kantavtor, ki poje v žlahtni prleščini, sta skozi pokušino vrhunskih vin ter skozi pesem pričarala pristni duh prelepe Prlekije.

Prlekija-on.net, torek, 7. september 2021 ob 15:31
Vino je kabaret

Vino je kabaret

V četrtek, 2. septembra zvečer, je bila v Svetinjski kleti v Jeruzalemskih goricah krstna uprizoritev vrhunskega turističnega doživetja Vino je kabaret. Danilo Šnajder, glavni enolog kleti Verus vinogradi in Tadej Vesenjak, kantavtor, ki poje v žlahtni prleščini, sta skozi pokušino vrhunskih vin ter skozi pesem pričarala pristni duh prelepe Prlekije.

Dogodek je organizirala Katja Jurkovič, predstavnica podjetja Pep's wine: »Ko stojiš med temi prelepimi Jeruzalemskimi goricami, imaš občutek, da je nad njimi nekaj več. Zgodba Pep's wine je dozorela prav iz te ljubezni, saj vemo, da je živeti na tem koščku zemlje pravi privilegij. Ponujamo Prlekijo kot doživetje, kot zgodbo v steklenici - in kot nekaj posebnega želimo ponuditi tudi Prleški kabaret

Jeruzalemske gorice

Z zanimivim projektom združujejo vino in umetnost


Prleški kantavtor Tadej Vesenjak je šestkratni nagrajenec KantFesta, dvakrat je nastopil tudi na festivalu šansona La vie en rose, ki ga vodi Vita Mavrič. Je eden najbolj prepoznavnih slovenskih kantavtorjev, zato ga je leta 2007 "izštekal" Jure Longyka. Klet Verus vinogradi sodi med mednarodno najbolj prepoznavne slovenske kleti z vrhunskim izborom vin. Doživetje Vino je kabaret je eno šestih doživetij, vključenih v projekt Vino & umetnost. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru operacij Umetnost in vino. Nosilec projekta in lastnik blagovne znamke Vino in umetnost je Zavod ITADAKIMASU.

Na vinski pokušini, ki je ponujena ljubiteljem vin, ki hočejo nekaj več, se vinarjem v spletu vina, kulture in umetnosti pridružujejo performerji, interpreti, baletni plesalci, pesniki, kantavtorji, dramski igralci, glasbeniki, folkloristi, ljudski godci. V projekt je vključenih šest partnerjev - vsak s svojo lastno, edinstveno zgodbo.

V projekt so vključeni Steyer Vino (Vino je glasba), Zlati Grič (Vino je poezija), Vino Kaloh (Vino je balet), Fani&Rozi (Vino je reka), Jeruzalemske gorice (Vino je kabaret) in Sveta Trojica (Vino je življenje).

Več o samem projektu si lahko preberete v povezanem članku.



Več v Kultura in izobraževanje