Pohodniki prehodili Grossmannovo pot

Grossmaonnov pohod 2011

Branko Košti, nedelja, 12. junij 2011 ob 18:061
Pohodniki

Pohodniki

Pohodniki TD Mala Nedelja-Radoslavci s svojimi gosti so v soboto. 11. junija, opravili drugi letošnji pohod. Tokrat so prehodili pot, ki vključuje ogled rojstne hiše prvega slovenskega filmarja dr. Karola Grossmana, zato ga menujejo Grossmannov pohod. Izpred hotela Bioterme so se pohodniki, med katerimi so bili tudi učenci in učitelji OŠ Mala Nedelja, podali skozi Bodislavce in Kuršince do Pekarne Hojs.
Po ogledu pekarne so se okrepčali s številnimi dobrotami, ki nastajajo v njej, manjkali pa niso niti hot dogi. Še skupinsko slikanje s prijaznimi gostitelji in nadaljevanje poti proti novosti pri Mali Nedelji - Slačičarni Biskvitek, ki obratuje šele nekaj dni. Prijazni lastnik gospod Božič je vse pohodnike brezplačno pogostil s sladoledom, ki je v tem vročem dnevu vsem močno prijal. Osveženi so se podali proti Drakovcem do rojstne hiše dr. Karola Grossmanna in naprej do Muzeja kmečkega orodja in strojev Cirila Voršiča.

V nadaljevanju pohoda so pohodniki, seveda polnoletni, degustirali vina Vinogradništva Pivičan, zadnji postanek pa je bil v Gostišču Žinko v Moravcih.


Več v Šport