Voznika in sopotnika, ki se nista pomirila, pridržali do streznitve

Najprej sta zapustila kraj nesreče, nato se nedostojno vedla do policistov. Voznik je razgrajal še v zdravstveni ustanovi.

Prlekija-on.net, petek, 17. september 2021 ob 09:50
Oba so pridržali

Oba so pridržali

Ptujski policisti so sinoči obravnavali prometno nesrečo s pobegom v Novi vasi pri Ptuju. Voznik osebnega avtomobila je tam namreč, zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčil v drugi osebni avtomobil in s kraja pobegnil.

Povzročitelja prometne nesreče so policisti izsledili danes, nekaj po 1. uri, na Ormoški cesti na Ptuju. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,71 mg/l alkohola, odrejeni mu postopek za prepoznavo simptomov, ali ima v organizmu tudi prepovedane substance, pa je odklonil. Ker se z rezultatom, ki ga ja pokazal elektronski alkotest ni strinjal, so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

V postopek se je večkrat vmešal njegov sopotnik, na kraju vpil, razgrajal, žalil policiste in se do njih nedostojno vedel, njihovih opozoril in ukazov, naj s kršitvijo preneha, pa ni upošteval. Zato so policisti zoper sopotnika uporabili prisilna sredstva, ga vklenili in pridržali do streznitve.

Voznika so policisti odpeljali na strokovni pregled, med katerim pa je v zdravstveni ustanovi tudi on pričel razgrajati in vpiti ter se nedostojno vesti. Ker opozoril in ukazov, naj s kršitvijo preneha, tudi on ni upošteval, so policisti tudi zoper njega uporabili prisilna sredstva in tudi njega pridržali do streznitve.

Oba kršitelja bosta prejela plačilna naloga.



Več v Črna kronika