5. Lotmerški trail tek: slavila sta Tanja Žakelj in Tomaž Rep

Tradicionalni Lotmerški trail tek tudi letos potekal v Parku 1. slovenskega tabora, udeležilo se ga je 92 tekačev in tekačic.

Kristina Žižek, sobota, 25. september 2021 ob 08:42
5. Lotmerški trail tek v Parku 1. slovenskega tabora

5. Lotmerški trail tek v Parku 1. slovenskega tabora

V Ljutomeru je v petek, 24. septembra 2021, potekal že tradicionalni Lotmerški trail tek, v organizaciji Športne zveze Ljutomer in Občine Ljutomer. Teka se je udeležilo 92 tekačev, ki so se pomerili v večih kategorijah. Predšolski otroci so se skupaj s starši podali na Cicibanov tek, sledili so teki šoloobveznih otrok, na koncu pa je sledil še 5. Lotmerški trail tek.

Mlajše kategorije so svoje kroge odtekle kar po Parku 1. slovenskega tabora, 5. Lotmerški trail tek (dolžina proge: 7.500 m) pa je imel v parku le začetek in konec. Člani in članice so tako tekli ob reki Ščavnici do Cezanjevcev in nazaj.

Najboljši trije tekači v vsaki kategoriji so prejeli medalje, najboljši trije v absolutni kategoriji med člani in članicami so prejeli pokal, udeleženci Cicibanovega teka pa so prejeli spominsko darilo.

Pri cicibanih sta zmaga Julia Kristl (Vrtec Ljutomer) in Alex Smodiš (NK Ljutomer), pri deklicah A (od 6 do 7 let) je slavila Aneja Kšela Ritonja (OŠ Mala Nedelja), pri dečkih A Samo Jurkovič, pri deklicah B (od 8 do 9 let) Mia Vunderl (OŠ Mala Nedelja), pri dečkih B Leon Kšela Ritonja (OŠ Mala Nedelja), pri deklicah C (od 10 do 11 let) Manaja Jakič (OŠ Ivana Cankarja Ljutomer), pri dečkih C Anže Mesarec (KK Lotmerk). Pri deklicah D (od 12 do 13 let) je zmagala Lorena Viher (NK Ljutomer), pri dečkih D Taj Novak (KK Ljutomer), pri deklicah E (od 14 do 15 let) Izabel Balažič (NK Ljutomer), pri dečkih E pa Sašo Bistrović (KK Ljutomer).

Absolutna zmagovalca 5. Lotmerškega trail teka sta bila Tanja Žakelj (Unior Sinter) in Tomaž Rep (AK Ormož).

Medalje in pokale so podeljevali predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, in podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler.



Več v Šport