Policisti v zadnjem času beležijo porast vlomov v stanovanjske objekte

Zato pozivajo občane, da so pozorni na sumljive osebe, ki se gibljejo okrog stanovanjskih hiš in blokov ali se kako drugače zadržujejo v naseljih.

Prlekija-on.net, sreda, 29. september 2021 ob 07:36
Policija

Policija

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, požar in zasegli dve vozili.

S področja kriminalitete je na območju Murske Sobote bila obravnavana odtujitev denarnice, na območju Lendave goljufija in na območju Gornjih Petrovcev dve tatvini registrskih tablic.

Policisti v zadnjem času beležijo porast vlomov v stanovanjske objekte. Zato pozivajo občane, da so pozorni na sumljive osebe, ki se gibljejo okrog stanovanjskih hiš in blokov ali se kako drugače zadržujejo v naseljih. Ob tem vas tudi opozarjajo, da poskrbite za svoje premoženje in sicer, da zaklepate vrata in zapirate okna ob vašem odhodu od doma. O pojavu neznancev obveščajte policijo na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

V Murski Soboti je bil obravnavan požar. Zagorelo je v stanovanju v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka. Požar so pogasili gasilci. Okoliščine požara policisti še ugotavljajo.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili.

Na območju Murske Sobote in Gornje Radgone sta bila dvema kršiteljema zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu zasežena osebna avtomobila.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Ljutomer.