Jesenska doživetja v vrtcu Mala Nedelja

V zadnjih dneh jeseni jih je, kot vsako leto, obiskala teta Jesen.

Prlekija-on.net, petek, 1. oktober 2021 ob 17:50
Jesenska doživetja v vrtcu Mala Nedelja

Jesenska doživetja v vrtcu Mala Nedelja

Ko po končanih počitnicah vrtec spet napolni otroški živ žav in se življenje  vrne v običajne tirnice, vemo, da je jesen pred vrati. V naravi se začne pestro in raznoliko dogajanje, prav takšno pa je tudi življenje v vrtcu. Strokovne delavke z omogočanjem različnih dejavnosti spodbujamo otroke, da zaznavajo in opazujejo spremembe, ki jih jesen prinaša s seboj ter jo tako doživijo z vsemi čutili. Tudi letos smo se potrudili, da je bila paleta ponujenih aktivnosti pisana in bogata, kot jesenska narava.

V zadnjih dneh jeseni nas je, kot vsako leto, obiskala teta Jesen. Med drugim je otrokom zaupala, da bo naravo kmalu obarvala v čudovite barve, saj tudi letos prinaša s seboj pisano paleto toplih jesenskih barv. S svojim obiskom nas je tako majhne in velike navdušila z velikim rumenim dežnikom in bogatim jesenskim klobukom ter košaro bogato napolnjeno z jesenskimi plodovi. Otrokom je prebrala tudi jesensko pravljico in za zaključek smo skupaj zapeli še jesensko pesmico.

Obisk je bil za otroke spodbuda, da so še bolj pozorno opazovali okolico, hkrati pa odlična motivacija za likovno ustvarjanje. Otroci so ustvarjali v različnih tehnikah in z različnimi materiali ter tudi na ta način izražali svoje doživljanje, zaznave in občutja. Dnevi postajajo hladnejši, v naših igralnicah pa postaja vse bolj prijetno toplo, saj so otroci pisane barve jeseni prenesli tudi v notranje prostore vrtca. Tople jesenske barve so vedno navdih za aktivno učenje in sodelovanje otrok.

Toplo sonce nas je veselo grelo tudi med živahno igro na terasi pred vrtcem in na aktivnih pohodih v bližnji in dalnji okolici vrtca.
Želimo si, da bi nas topla medsebojna povezanost grela vse dni skozi celo šolsko letu.

Zapisala: Ksenija Kolar Švarc, pomočnica ravnateljice za vrtec
Fotografije: arhiv vrtca



Več v Najmlajši