Športno zlato v Cezanjevcih

OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in Vrtec Cezanjevci sta prejemnika zlatega priznanja za najbolj športno šolo in vrtec v šolskem letu 2020/21.

Prlekija-on.net, nedelja, 3. oktober 2021 ob 21:26
Zlato priznanje za najbolj športno šolo in vrtec

Zlato priznanje za najbolj športno šolo in vrtec

OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in Vrtec Cezanjevci sta prejemnika zlatega priznanja za najbolj športno šolo in vrtec v šolskem letu 2020/21. Priznanji sta v torek, 28. 9. 2021, v Nordijskem centru Planica, prevzeli ravnateljica šole, Brigita Hojnik ter pomočnica ravnateljice za vrtec, Jasna Špindler. Priznanje podeljuje Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS ter Zavod za šport RS Planica.

OŠ Janka Ribiča Cezanjevci je priznanje dosegla z obsežno udeležbo in sodelovanjem na raznih športnih programih. Prav tako je šola učencem v času zaprtja dnevno ponujala različne dejavnosti, s katerimi je učence spodbujala h gibanju.

Ker šola spada med Zdrave šole, je spodbujanje k aktivnosti učencev ena izmed področij, ki jih na šoli razvijajo načrtno. Zelo se veselijo, da so lahko to pokazali z uspešno udeležbo na razpisu za izbor športne šole.

Enako h gibanju načrtno spodbuja tudi vrtec, ki je tudi v času zaprtja v spletnih igralnicah otrokom ponujal različne gibalne aktivnosti. Vrtec Cezanjevci zlato priznanje prejema že peto let zapored.

"Zavedamo se, da je gibanje ključnega pomena za zdrav razvoj otroka, učenca, človeka. Zato se bomo v našem zavodu z gibalnimi aktivnostmi ukvarjali tudi v prihodnje," ob tem pravijo v vrtcu in šoli.



Več v Kultura in izobraževanje