Slovesen in športen zaključek šolskega leta na OŠ Mala Nedelja

Delavci šole in učenci so staršem predstavili delo in uspehe v iztekajočem šolskem letu

Branko Košti, petek, 17. junij 2011 ob 09:341
Nagovor ravnateljice Brede Žunič

Nagovor ravnateljice Brede Žunič

Sredo, 15. junija, so delavci in učenci OŠ Mala Nedelja izbrali kot dan, v katerem bodo svoje delo in uspehe v iztekajočem šolskem letu predstavili širši javnosti in se poslovili od devetošolcev, za katere je bil to dan slovesa od osnovne šole. V dopoldanskih urah so se zbrali v kulturnem domu na podelitvi bralnih značk.
Po sproščenem pogovoru s Sašom Pergarjem, profesorjem slovenskega in angleškega jezika na ljutomerski gimnaziji, sicer avtorjem izvirnih pravljic, ki se ukvarja tudi s prirejanjem starih ljudskih pravljic, je sledila podelitev bralnih značk, katere je skupaj z gostom podelil mentor bralne značke učitelj Robert Lang.

Najbolj marljiivi bralci so bili učenci prve triade, ki so vsi prejeli značke. V višjih razredih je bilo prejemnikov značk nekaj manj, kljub temu pa so bile tudi v devetem razredu učenke, ki so v tem šolskem letu prebrale petdeset in več knjig: Laura Prša, Jasmina Ritonja in Mateja Žnidarič so bralno značko osvajale vseh devet let, zato so bile na prireditvi razglašene za najbralke svoje generacije.

Popoldne so se zbrali pred šolo, pridružili so se jim tudi starši, za katere so pripravili zanimiv kulturni program, v katerem so prikazali delček svoje ustvarjalnosti v zadnjih desetih mesecih. Ravnateljica Breda Žunič je navedla številne projekte, v katere so bili vključeni učenci vseh razredov in seveda tudi učitelji kot mentorji. Za uspešno izvajanje projektov in za ostale aktivnosti na različnih področjih so učenci in mentorji prejeli številna priznanja, pohvale in nagrade. Za naštevanje jih je preveč, zato izpostavljamo le nekatere:
  • srebrno priznanje za državnem tekmovanju za Zlato kuhalnico
  • 1. mesto na literarnem natečaju občine Ljutomer (Maja Vrbnjak, mentor Robert Lang)
  • srebrno priznanje iz fizike (Elvis Štefanič, mentor Vladimir Smrekar)
  • srebrno priznanje iz matematike (Diana Oletič, mentor Vladimir Smrekar)
  • 2. mesto v kategoriji šolskih športnih društev (mentor Svetlana Oletič)
  • 1. mesto na literarnem natečaju s področja sladkovodnega ribištva (Ajra Šišernik)
  • priznanje za 10 najboljših izdelkov na državnem natečaju Živim zdravo, živim z naravo
  • ekipno 1. mesto in dve drugi mesti med posamezniki v tekmovanju Kaj veš o prometu
  • nagrada za turistični spominek Slovenije na državnem natečaju
  • projekt A. Mežka Podarjeno srcu - risbica Maše Munda bo krasila ovitek CD-ja
  • dve srebrni Cankarjevi priznanji (Adrijana Petek, Mateja Žnidarič, mentor Robert Lang)
Uspešni so bili tudi na športnih tekmovanjih, saj so pod vodstvom mentorjev Aleša Jurčeca in Svetlane Oletič na pomurskem prvenstvu v atletiki osvojili drugi mesti v suvanju krogle (Narsej Lackovič in Valentina Kosi), Diana Filipič je bila tretja v skoku v daljino, Narsej Lackovič pa je na državnem prvenstvu v suvanju krogle osvojil tretje mesto. Ravnateljica je proglasila naj-učenko generacije - to je postala Mateja Žnidarič, poleg nje so skozi vseh devet let dosegle odlične rezultate še Jasmina Ritonja, Laura Prša in Maja Vrbnjak. Naj-športnik šole je Narsej Lackovič, državni prvak v judu in vsestranski špornik, naj-športnica pa je Valentina Kosi, odbojkarica ŽOK Ljutomer in prav tako vsestranska športnica.

Po uradnem delu in pogostitvi je sledil še športni del srečanja - nogometna tekma med učenci in očeti, v kateri so v izenačeni tekmi po streljanju kazenskih strelov zmagali učenci, v odbojki mešane ekipe staršev in učenk so prav tako slavile učenke.


Več v Kultura in izobraževanje