Poslovil se je Jože Skubic, pevec zasedbe Slapovi

V petek zjutraj se je po težki bolezni poslovil pevec narodno-zabavne glasbe in dolgoletni član legendarnih Slapov, Jože Skubic.

Prlekija-on.net, petek, 15. oktober 2021 ob 13:42
Njegov zadnji javni nastop se je odvil letos spomladi

Njegov zadnji javni nastop se je odvil letos spomladi

V petek zjutraj se je po težki bolezni poslovil pevec narodno-zabavne glasbe in dolgoletni član legendarnih Slapov, Jože Skubic, poroča radio Veseljak. Star je bil 54 let. Skupina si je nadela ime Slapovi po slapovih reke Krke, prvi njihov album je izšel na kaseti in zgoščenki z naslovom Ne reci nikdar - festivalski uspehi 1992-1994. V tem dvoletnem obdobju so nanizali več kot 20 festivalskih zmag ter bili nominirani za Zlatega petelina, še poroča Veseljak.

Širši javnosti so bili znani predvsem po svoji pesmi Ne reci nikdar. Njegov zadnji javni nastop se je odvil letos spomladi, ko je nastopil v oddaji V petek zvečer. Takrat je skupaj z Erosi in člani Orkestra mandolina Ljubljana odpel to legendarno pesem. Nastop si lahko ogledate zgoraj.

Od Skubica se na družbenih omrežjih poslavljajo številni ansambli in posamezniki.

Žal nas je mnogo prezgodaj zapustil prvi glas Ansambla Slapovi. Jože počivaj v miru. Iskreno sožalje vsem svojcem

Objavil/a Skupina Gadi dne Petek, 15. oktober 2021

Mnogo prehitro nas je zapustil pevec ansambla Slapovi, Jože Skubic. Hvala za nepozabne pesmi, ki bodo ostale večne! Vsem žalujočim izrekamo iskreno sožalje.

Objavil/a Ansambel Stil dne Petek, 15. oktober 2021

Brez besed smo. Poslovil se je Jože Skubic. Avtor in pevec legendarnih Slapov. S svojim glasom in osebnostjo je v domači glasbi pustil izreden pečat. Družini in prijateljem izrekamo iskreno in globoko sožalje.

Objavil/a Ansambel Modrijani dne Četrtek, 14. oktober 2021


Več v Črna kronika