Za severovzhod oranžno opozorilo zaradi močnega vetra, ki bo dosegal hitrosti do 80 km/h

Do jutri popoldne bo predvsem v severovzhodni Sloveniji pihal močan jugozahodnik, ki bo na izpostavljenih legah dosegal hitrosti okoli 80 km/h.

Prlekija-on.net, sreda, 20. oktober 2021 ob 16:40
Veter bo dosegal hitrosti do 80 km/h

Veter bo dosegal hitrosti do 80 km/h

Agencija RS za okolje (Arso) navaja, da bo zvečer delno jasno, več jasnine bo v vzhodni polovici Slovenije. V hribovitih krajih na zahodu bo pričelo rahlo deževati. Ponoči se bo oblačnost povsod povečala. Zlasti v višjih legah in na vzhodu bo pihal okrepljen jugozahodnik. Jutranje temperature bodo 9 do 14, ob morju okoli 16 °C. Arso je izdal tudi opozorilo, da bo do jutri popoldne predvsem v severovzhodni Sloveniji pihal močan jugozahodnik, ki bo na izpostavljenih legah dosegal hitrosti okoli 80 km/h.

V četrtek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in deloma osrednjih krajih bo občasno deževalo. Nekaj jasnine bo še v vzhodni Sloveniji. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19 °C.

V noči na petek bodo padavine zajele vso Slovenijo, predvsem ob morju bodo možne tudi nevihte. V petek bo oblačno z dežjem, ki bo popoldne oslabel in večinoma ponehal. Nekoliko hladneje bo.

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno in zjutraj ponekod megleno.

Drevo je zaprlo cesto

Veter že podira drevesa


Oranžni alarm
Izdan je oranžni alarm, vir: Arso
V ozračju je žveplov dioksid

V zraku povečana koncentracija žveplovega dioksida




Več v Narava