Znani so zmagovalci razpisa za vinski program Grossmannovega festivala

Komisija je ocenila 21 prispelih vzorcev, ki so bili razvrščeni v tri kategorije

Prlekija-on.net, torek, 21. junij 2011 ob 11:51
Grossmannov festival 2010

Grossmannov festival 2010

V torek, 14.6. so v Ljutomeru izbrali prve tri udeležence vinskega programa festivala, ki so se prijavili na prvi razpis za vinskega Hudega mačka. Petčlanska strokovna komisija v sestavi: Cvetka Sakelšek, mag. Anton Vodovnik, Barbika Žunič, dr. Mojmir Wondra in Milivoj Trstenjak je ocenila 21 prispelih vzorcev, ki so bili razvrščeni v tri kategorije.

Udeleženci Grossmannovega festivala, ki bo potekal od 25.-30.7. v Ljutomeru so postali:

Pri suhih: VINAKOPER in Capris Plemenito rdeče, letnik 2005.
Pri polsuhih: EMIL TROP in Renski rizling pozna trgatev, letnik 2007.
Pri polsladkih: KZ Metlika in Chardonnay izbor, letnik 2009.

Zmagovalcem, ki se jim bodo na festivalu pridružili vinski vzorci sponzorjev festivala (v kratkem bodo znani), ob tem iskreno čestitajo in jim želijo veliko sreče na ocenjevanju na festivalu, ko bodo že tradicionalno vina ocenjavali filmski gostje iz vsega sveta.

Na kratko o festivalu
Grossmannov festival v Ljutomeru je slovenski prireditveni fenomen - v zadnjih šestih letih je pridobil na domači kot tuji veljavi. Lani ga je obiskalo v povprečju kar 1.500 ljudi na dan, uradna spletna stran festivala pa je imela kar dobrih 10.500 obiskov v tednu festivala.

Kot edini slovenski festival, ki se je letos (že petič) predstavil na prestižnem filmskem festivalu v Cannesu, si je Grossmann svoj ugled pošteno prislužil – s svojo žanrsko nišo fantastičnega filma v prepletu z vinsko kulturo, pospremljenega z bogatim kulturnim in zabavnim programom.

Z namenom še večje prepoznavnosti festivala in njegove umeščenosti v regijo, je festival navezan na regionalne posebnosti in ponudbo, od tod tudi "vino" v nazivu festivala, po katerem prleška regija najbolj slovi. V tem posebnem delu festivala so obiskovalcem na voljo razne pokušine lokalnih dobrot, naši uradni gostje pa svečano degustirajo in ocenjujejo vrhunska vina, med katerimi izberejo tudi "Vinskega hudega mačka". Navezava z vinom daje festivalu nepozaben in unikaten pečat, kar nam priznavajo vsi obiskovalci, vse bolj pa tudi strokovna in kritična javnost.

Vsa pretekla dogajanja na Grossmannovem festivalu, najdete tudi v našem "Grossmann arhivu": http://www.prlekija-on.net/lokalno/grossmannov-festival.html


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje