V ZD Ljutomer posodobili urnike testiranja in cepljenja

Posodobili so urnike za testiranje s HAGT ter cepljenje proti SARS-CoV-2 in gripi.

Prlekija-on.net, torek, 26. oktober 2021 ob 09:14
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

Iz Zdravstvenega doma Ljutomer sporočajo, da so posodobili urnike za testiranje s HAGT ter cepljenje proti SARS-CoV-2 in gripi.

Testiranje

 

Do brezplačnega hitrega testiranja so upravičene:

  • Osebe, ki se zaradi svojega zdravstvenega stanja ne smejo cepiti, kar dokazujejo s pisnim potrdilom zdravnika,
  • Uporabniki zavodov za prestajanje zaporne kazni zapora, prevzgojnih domov, centrov za tujce, azilnih domov in integracijskih hiš ob sprejemu v nastanitev ali po ponovni vrnitvi v nastanitev, če je odsotnost trajala več kot 48 ur.

Za vse ostale potrebe HAGT osebe plačajo same, razen če je z delovno organizacijo, športnim društvom dogovorjeno drugače - predhodni dogovor s seznamom - covid ambulanta; mail: covid19@zd-lju.si ali na tel. št.: (02) 585 14 09 - vsak delovnik od 07.30 - 13.15 in v soboto od 07.30 - 11.30 ure

Cena samoplačniškega HAGT testa je 9,50 EUR (možnost plačila: gotovina ali bančna kartica).

V dopoldanskem času od ponedeljka do petka so ločeni PCR in HAGT testi. Za HAGT teste v dopoldanskem času je potrebno test plačati v času izvajanja brisov od 09.30 - 10.00 ure v prostorih garaže.

S seboj je potrebno imeti zdravstveno izkaznico zaradi vpisa opravljenega testa v sistem in posledično informacije o rezultatu brisa preko sms- a, izpisa potrdila in vodenja opravljenih storitev.

Cepljenje

Cepljenja proti SARS-CoV-2 se lahko udeležite v okviru objavljenih ur vsi, ki se želite cepiti. Cepljenje je brezplačno za vse, ki imajo bivališče (stalno ali začasno) v Sloveniji in urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje. Za vse ostale je cepljenje plačljivo, in sicer 14 eur.

"Med cepivi lahko izbirate, in sicer: Pfizer, Moderna in AstraZeneca. Za otroke od 12. do 18. leta se priporoča cepivo Pfizer, cepivo Moderna od 30. leta naprej, ter vsa ostala cepiva za odrasle. Cepite se lahko že 14. dni po preboleli okužbi. Za 3. odmerek - osvežitveni odmerek se lahko odločite že po 6. mesecih po popolnem cepljenju, oz. drugi dozi cepiva. Pomembno je, da na cepljenje pridete zdravi," sporočajo iz ZD Ljutomer.

V ZD Ljutomer bodo pričeli tudi Is cepljenjem proti gripi. Cepljenje bodo izvajali v Zdravstvenem domu Ljutomer ob sredah in sobotah. Urnik velja od 27. 10. 2021.

Cepljenje

"Cepljenje se priporoča za vse, še posebej pa je priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke(od 6 mesecev do 2 let starosti), nosečnice, ter za osebe z izjemno povečano telesno težo, ter vse, ki so pri svojem delu izpostavljeni nevarnosti okužbe ali prenosu okužbe(zdravstveni delavci, sodelavci, nujne službe,...)," pa sporočajo glede cepljenja proti gripi.

Cepljenje je brezplačno za vse, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje.

Cepijo paciente, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v Zdravstvenem domu Ljutomer.

Na cepljenje pridite zdravi, z zdravstveno izkaznico. Za pristop k cepljenju NI POTREBEN PCT POGOJ.



Več v Gospodarstvo