Kako izbrati prave copate?

A ker so copati del našega vsakdanjega življenja, to še ne pomeni, da morajo biti dolgočasni in brezbarvni.

Oglasno sporočilo, torek, 26. oktober 2021 ob 12:44
Copati

Copati

Slovenci smo ena izmed kultur, pri katerih je normalno, da ob prihodu domov sezujemo čevlje in obujemo copate. Čeprav se marsikateri drugi državi to zdi nekaj zares zanimivega, je vsekakor precej bolj higiensko, kot pa se po stanovanju sprehajati v umazanih čevljih. Sicer naj bi bilo najbolj zdrava hoja z bosimi nogami, ampak le redko kdo ima tako očiščeno stanovanje, da se umazanija ne prime na naše nogavice.

A ker so copati del našega vsakdanjega življenja, to še ne pomeni, da morajo biti dolgočasni in brezbarvni. V zadnjih letih se je pojavilo ogromno trgovin z različnimi modeli in barvami, ki bodo, še posebej sedaj, ko vedno več ljudi dela od doma in večino časa preživi v domačem okolju, poskrbeli za dodatno udobje.

Poznamo različne vrste copatov

V današnjem svetu so tudi sobni copati postali izredno popularni in še bolj udobni, na voljo pa so v raznolikih barvah in materialih. Večinoma prevladujejo copati iz tekstila, vedno bolj priljubljeni pa so tudi bombažni, usnjeni copati, iz merino volne, frotirja, denima in filca. Tudi vzorcev in barv je postalo ogromno, zato boste med vso izbiro zagotovo našli barvno kombinacijo in vzorec, ki vam bo pisan na kožo. Bolj pomembno kot barva in material copatov, pa so modeli. Izbirate lahko med klasičnimi sobnimi copati z mehkimi podplati ali sobnimi copati s trdim podplatom. Če želite imeti bolj oprijemljive, vam predlagamo takšne z elastiko, dodatno pa vam bo omogočila boljši oprijem na podlago. Še posebej drugačni so hišni copati za otroke, ki bodo najbolj veseli zanimivih vzorcev in podob živali.

Hišni copati za ženske

Kakšne hišne copate izbrati?

Kot prvo vam priporočamo, da ne kupite čisto tankih copatov za nekaj evrov, ker vas bodo po nekaj časa zagotovo začela boleti kolena, stopala in celo hrbtenica. Še posebej je to pomembno za vse, ki imate že na splošno težave s temi deli telesa. Priporočeni so copati, ki imajo malenkost bolj trd spodnji del. Lahko se odločite tudi za copate s posebnim gelom, ki bo absorbiral vašo težo, posledično pa to pomeni manj napora pri hoji in tudi bolj spočite noge. Če imate ploska stopala pa najprej preverite, da so copati anatomsko oblikovani. Za čim bolj spočite noge je pametno kupiti kakovostne sobne copate, ki jih boste lahko imeli dlje časa.

Ženski hišni copati

Za ženske bodo primerni ženski copati, ki so lahko usnjeni, s tekstila ali bombaža. Ženske se ponavadi odločajo za bolj pisane copate, živih barv, z različnimi potiski, med katerimi prevladujejo srčki, pikice, rože, pentlje ali drugi zanimivi vzorci. Primerni so tudi ženski copati s posvetili in ali prav posebnim napisom, za tiste bolj zahtevne pa celo sobni copati narejeni po meri. Če iščete darilo, so primerni tudi copati v paru - enega podarite ženski, drugega pa njenemu partnerju.

Ženski usnjeni copati

Moški hišni copati

Moški se za razliko od žensk ponavadi odločajo za klasiko, v ospredju pa so zagotovo ali čisto navadni bombažni copati, ali pa usnjeni moški copati. Barve so bolj umirjene, prevladujejo rjava, siva in črna in temnejše barve, vzorci pa so tudi bolj preprosti in manj zakomplicirani. Moški, ki so bolj avanturistični oz. imajo radi bolj divje barve in potiske, pa bodo zagotovo veseli tudi malenkost bolj odštekanih in drznih barv.

Moški copati
 
Za bogato kolekcijo bolj odštekanih usnjenih copat, pa si poglejte ponudbo brodi.si, kjer boste našli različne oblike in barve, primerne tudi kot rojstnodnevno darilo.



Več v Gospodarstvo