Ljutomerski pumptrack dobiva končno podobo

Poligon že privablja mlade, ki so ga v prejšnjih dneh že preizkušali.

Prlekija-on.net, sreda, 27. oktober 2021 ob 12:35
Pumptrack poligon v Ljutomeru

Pumptrack poligon v Ljutomeru

Od sredine meseca septembra v Ljutomeru za športno dvorano ŠIC nastaja kolesarski poligon oz. "pumptrack", ki v teh dneh dobiva že končno podobo z asfaltno prevleko. Poligon, ki ga gradi podjetje Zavod Aliansa iz Ljubljane, že privablja mlade, saj so poligon v prejšnjih dneh že preizkušali. Sprva je bilo sicer predvideno, da bo poligon že nared do konca septembra, a so se dela zaradi slabšega vremena nekoliko zavlekla in podaljšala.

Vrednost celotne investicije znaša 72.037,10 evrov, del sredstev za izgradnjo pa je prispevalo tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in sicer 22.917 evrov.

Gradnja pumptrack poligona v Ljutomeru

Pri ŠIC Ljutomer nastaja asfaltni pumptrack poligon


Pumptrack Ljutomer
Tloris poligona, vir: Občina Ljutomer

Poligon bo namenjen tako otrokom kot odraslim, primeren pa bo za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. Omogočal bo zabaven način treninga in osvajanje novih gibalnih spretnosti mladih in tudi starejših. Poligon bo poleg zavojev imel tudi enojne, dvojne in trojne grbine, kar bo omogočalo atraktivno izkušnjo tudi za bolj izkušene uporabnike.

Poligon je bil zasnovan na način, da se je v največji meri prilagodil obliki razpoložljive površine. Poligon, ki ga sestavljata del asfaltnih površin in del zelenic je umeščen na okoli 796 m2 površine in ima okoli 395 m2 asfaltne vozne površine. Ob poligonu bodo urejene še dostopne potke, informativna tabla, klopi in stojala za kolesa.

Za ŠIC Ljutomer so v preteklih letih že uredili košarkarsko in nogometno igrišče ter skate park.



Več v Gospodarstvo