V Ljutomeru opravili trgatev mestnega trsa

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer pripravilo tradicionalno prireditev Prleška brotva, kjer so opravili trgatev mestnega trsa, potomke Stare trte, najstarejše žlahtne vinske trte na svetu.

Prlekija-on.net, petek, 29. oktober 2021 ob 18:02
Prleška brotva v Ljutomeru

Prleška brotva v Ljutomeru

V petek, 29. oktobra, je Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer pripravilo tradicionalno prireditev Prleška brotva v atriju Mestne hiše, kjer so opravili trgatev mestnega trsa, modre kavčine ali žametne črnine - potomke Stare trte, najstarejše žlahtne vinske trte na svetu.

Trgatev je opravil oskrbnik trte Mihael Kuhar, ki je povedal, da je letos letina nekoliko slabša. Zbrane so pozdravili tudi predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, Stanislav Kaučič in podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler, ki se je zahvalil vsem, ki skrbijo za ta običaj v Ljutomeru ter ljutomerska vinska kraljica »Martina XX« - Tina Pregrad. Prisoten je bil tudi podžupan Niko Miholič.

Za glasbeno spremljavo sta poskrbela Tadej in Julija Ozmec, babice Kluba prleških babic so poskrbele za jedačo in pijačo, dedki kluba pa so ob tem nekaj deset nabranih grozdov takoj sprešali in sok ponudili gostom, katerih število je zaradi aktualnih razmer bilo omejeno.



Več v Družabno