Prlekija se je odela v čudovite jesenske barve

Ta praznični teden je bil sicer meglen, v višjih predelih pa je naša pokrajina predvsem popoldan bila obsijana s soncem in takrat je narava oživela v pisanih jesenskih barvah.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. november 2021 ob 17:45
Jesen v Prlekiji, foto: Karmen Razlag

Jesen v Prlekiji, foto: Karmen Razlag

Jesen je letni čas, ki je marsikomu najlepši zaradi barv, ki jih takrat ponuja narava. Ta praznični teden je bil sicer meglen, v višjih predelih pa je naša pokrajina predvsem popoldan bila obsijana s soncem in takrat je narava oživela v pisanih jesenskih barvah. A če smo ta teden še ujeli nekaj sonca, je napoved za ta teden precej slabša. V naslednjih dneh bo precej oblačno in deževno, listje z dreves bo hitro odpadlo, zima pa tudi ni več tako daleč.

Nekaj te jesenske narave si lahko ogledate na spodnjih fotografijah, ki so nastale v prleških vinogradih v okolici Jeruzalema.

Pred nami deževen teden

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) se bo dež zvečer od zahoda krepil in v prvem delu noči razširil nad vso Slovenijo. Predvsem ob morju, kjer bo pihal okrepljen jugo, bo lahko tudi zagrmelo.

V torek dopoldne bo dež od zahoda slabel in do sredine dneva ponehal. V notranjosti Slovenije bo prehodno zapihal severozahodnik. Popoldne se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, na severozahodu okoli 2, najvišje dnevne od 10 do 15, na Primorskem do 17 °C.

V sredo bo od zahoda spet začelo deževati. Ob morju bo ponovno zapihal jugo, ponekod v notranjosti pa južni veter.

Četrtek bo sprva deževen, popoldne pa bodo padavine slabele in do večera, najkasneje v zahodnih krajih, ponehale.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava